За съжаление днес също не беше избран председател на Столичния

...
За съжаление днес също не беше избран председател на Столичния
Коментари Харесай

Борис Бонев врътна задника пред ГЕРБ: Каним ги на разговори, имат добри политики

За страдание през днешния ден също не беше определен ръководител на Столичния общински съвет, само че има нещо позитивно и то е, че този път от страна на безусловно всички групи, показани от Общинския съвет, се изяви предпочитание да се проведат диалози. Това сподели пред публицисти Борис Бонев, който още веднъж не съумя да завоюва председателското място, към което се стреми неистово.
“Знаете, кметът – Васил Терзиев предложения всички още предходната седмица на сходен вид диалози, само че за жалост не всички се отзоваха. Очакваме декларираното през днешния ден предпочитание за разплитане възела с Общинския съвет да бъде осъществено посредством реализирането на сходен вид диалози, след което ще забележим по какъв начин ще се развие обстановката. Това, което е значимо да се каже е, че на тези диалози стана ясно, че в действителност с всички политически сили има голямо припокриване на равнище политики. Някой би споделил, че в една демократична цивилизована страна това е нужното и задоволително изискване, с цел да се реализира ръководещо мнозинтво. Явно обаче, че с цел да има синхрон за политики, да има ясни цели, които всички да споделят не е задоволително.
В рамките на идващите дни до провеждането на съвещанието идващият четвъртък ще се опитаме да установим какви са действителните претенции на останалите политически сили по този начин, че общинският съвет да стартира да работи. Хубаво е също по този начин и се надявам, че това ще бъде една от аргументите за взимане на решение идващият четвъртък – видяхме от сътрудниците от ГЕРБ, от Българска социалистическа партия, че има интерес към този момент Общинският съвет да работи всъщност, защото доста интензивно се изискваше през днешния ден да бъде направено разискване и на план-сметката за почистването, повдигна се тематиката и за бюджета – това значи, че с всички сътрудници имаме желанието да работим всъщност. За да се случи това обаче би трябвало да бъде определен ръководител на СОС и да се образуват комисиите “, изясни Бонев.
Той прикани на разсъдък: „ Ние като най-голяма група в Общинския съвет поставяме всички нужни старания в един либерален развой. Ние сме подготвили към този момент много отчети, които чакат първото постоянно съвещание, когато има към този момент определен ръководител и работата да продължи. Разговорите ще бъдат в посока съответни политики и оферти за вкючване в бюджета, тематиката за председателското място в СОС, както и за разпределението на комисииите. В днешния ден ще изготвим покана от името на нашата група към всички останали, които в оптимално къси периоди ще изпратим. Преговори за коалиция с ГЕРБ няма да водим. Ще има други диалози с ГЕРБ – за съответни политики, като този път те се надявам ГЕРБ да се отзоват на поканата, тъй като имат и положителни оферти, които да обдъсид„, разяснява Бонев.
Това е следващо негово завъртане на 180 градуса, защото единствено преди 10 дни меката китка на „ Спаси София “ твърдеше, че няма защо да договаря с ГЕРБ. Сега обаче очевидно е осъзнал, че няма различен метод да сбъдне мокрия си сън – шефското място в СОС.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР