За съжаление бюджетът ни се струва колосален, но реално това

...
За съжаление бюджетът ни се струва колосален, но реално това
Коментари Харесай

Фандъкова: Бюджетът изглежда колосален, но не е такъв

За страдание бюджетът ни се коства грамаден, само че действително това е бюджет, в който влизат, в огромна степен, средствата, които са по. Това са заплатите на учителите, на обществените служащи, на работещите в системата на опазването на здравето.
Това сподели за БГНЕС кметът на София, която разяснява бюджета на общината за 2021 година и увери, че е проследила публичното разискване в понеделник.
" Продължава нарастването на и на всички останали служби. Това основава чувството за това, че бюджетът е сериозен, а в това време, в изискванията на рецесия не си позволихме да увеличим налози и такси. Реално бюджетът, с който разполагаме от приходите от налози и такси не разрешава да се разгърнем по този начин, както и на мен ми се желае ”, съобщи кметът.
 Фандъкова: Няма да усилваме налозите, множеството строителни компании не би трябвало да работят в София Фандъкова: Няма да усилваме налозите, множеството строителни компании не би трябвало да работят в София
Бюджетът е на София е реален и под напрежение, стратегически цели и планове отличават бюджета. Три са главните цели, които съм заложил...
По думите ѝ обаче са съумели да обезпечат спомагателни доходи за финансовата стратегия от европейски стратегии.
„ Тази година най-големият план ще бъде реконструкцията на трамвайната линия на 5-цата по бул. „ Цар Борис III “. Това се прави с европейски средства най-вече. С такива средства продължаваме да работим по други основни планове, в това число тази година работим за реконструкцията на спектакъл София. Очакваме да подпишем съглашението, това ще бъдат спомагателни доходи. И заемът, който беше гласуван от СОС, от, капиталовият заем за основни стратегически инфраструктурни обекти “, уточни тя и добави, че продължава работата на районните кметове, които би трябвало да отговорят на упованията на хората за ремонт на квартални улици, на тротоари.
„ Тази година още веднъж ще бъдат разпределени 10 млн. лева непосредствено към районните кметове, с цел да могат да се погрижат за тези неща. Имаме нови стратегии, които са значими – програмата, обвързвана с чистотата на въздуха – за така наречен „ кални точки “. Имаме доста сериозна поддръжка от страната за строителството на детски градини и учебни заведения. Тази година имаме повече средства за улично осветяване. За първи път обособяваме бюджет за сигурност на придвижването “, заключи кметът.
Сега следва да бъдат систематизирани предложенията, постъпили по време на публичното разискване и планът да влезе в комисиите на Столичния общински съвет, след което общинските съветници би трябвало да одобряват финансовата рамка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР