За Русия марионетките не са събеседници. Трябва да се говори

...
За Русия марионетките не са събеседници. Трябва да се говори
Коментари Харесай

Николай Азаров посочи реалните шефове на Украйна. С тях и ще поговорим

За Русия марионетките не са събеседници. Трябва да се приказва с тези, които в действителност носят отговорност за страната и народа. За тези и други нюанси на политическия живот на Украйна разговаряхме с Николай Азаров (бивш украински министър председател, бел.ред.).

Някои настояват, че президентът на Украйна Владимир Зеленски и неговото обграждане не би трябвало да се подценяват, други настояват, че той е смешник, наркоман и обкръжението му не е без значение. И по този начин, настоящето украинско управление има ли независимост в дейностите си? Или е толкоз подвластно от кураторите, че въобще не може да става въпрос за самостоятелност?

Водещият на " Първи съветски " Юрий Пронко беседва за това с някогашния министър-председател на Украйна Николай Азаров в предаването " Цариград. Главното ".

Украйна е марионетка на Запада

Според Николай Азаров украинските управляващи сигурно имат някакво пространство за деяние. Вярно е в някои дребни неща. Но това не се отнася за въпроси като икономическа политика или сигурността. Защото те са повече под контрола на външни куратори на Украйна от Запада.

" Кои са главните въпроси, да вземем за пример за президента или за държавното управление? Първо е икономическата политика. В този случай проблемите със сигурността. Способно ли е държавното управление на Денис Шмигал и Владимир Зеленски да дефинира личната си икономическа политика? Нека просто кажем: не. За тези въпроси към този момент отговорят министрите на Англия и Съединени американски щати “, изясни украинският политик.

Азаров акцентира, че две трети от разходната част на бюджета на Украйна се финансира от западни кредитори и спонсори. Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, разяснявайки тази обстановка, някак даже означи, че в случай че спрат финансирането, тогава режимът в Киев няма да оцелее и един ден.

Друг значим въпрос е обществената политика. И там също има проблеми, тъй като, както сподели Николай Янович, управляващите не могат да обезпечат финансова поддръжка на военните, фамилиите на жертвите, фамилиите, чиито глави са на линията на прикосновение.

" Това декларира и самият Шмихал, който споделя: " в случай че получим пари, ще можем да се разплатим. Ако парите не дойдат, няма да можем “, добави Азаров.

Изводът е, че даже в законов проект президентът или държавното управление нямат воля да дефинират личния състав на правоохранителните органи, правосъдната система и така нататък

Както сподели събеседникът на Цариград, те нямат право да назначават този или оня прокурор на който и да било регион. Или арбитър, тъй като съдиите минават през доста тежка селекция и многоетапна система, където главната роля са непознати експерти, изясни той.

" Тук избраха ръководителя на Върховния съд на Украйна. Нзели са някой от тази комбинация. А самите съдии от Върховния съд бяха определени от комисия, формирана от задгранични експерти. Имаше към една трета от украинските съдии, макар че те са същите марионетки. А две трети са представители на западни страни “, сподели Азаров.

Защо тъкмо този състав? Политикът изясни, че украинците са били набити в главата, като че ли на Запад „ системата е безусловно транспарантна, безусловно идеална “, а в Украйна „ е корумпирана, тъй че на украинците не може да се има вяра “.

Поради тази причина Зеленски, даже и да желае, не може самичък да смени основния прокурор. Само някой малък шеф, „ тъй като американците и англичаните не могат да се ровят по безусловно всички въпроси “.

" Но като цяло в този момент в управлението на Украйна няма самостоятелни политици и няма самостоятелна линия ", акцентира Азаров.

Главното изискване за мира

Според него същата история сме следили по време на ръководството на режима на Виктор Юшченко. Когато след Оранжевата гражданска война държавното управление, което беше формирано от някогашния президент на Украйна, нямаше право да взема решение кой да бъде назначен без знанието на Запада.

Азаров описа по какъв начин сегашният глава на Белия дом Джо Байдън се хвалел, откакто бил пенсиониран след вицепрезидента, по какъв начин е заменил основния прокурор на Украйна.

" Той сподели на Порошенко: през днешния ден би трябвало неотложно да махнете този кучи наследник, основния прокурор, другояче няма да ви дам милиард! Ставаше въпрос за милиарден заем от американците. И в същия ден Върховният съвет се събра и в профил основния прокурор, който имаше смелостта да стартира наказателно дело против сина на Байдън, който заемаше част от член на Надзорния съвет и получаваше стотици хиляди долари там “, сподели Азаров.

Следователно всички въпроси, свързани с мирното споразумяване, са на първо място въпрос на промяна на киевския режим и идването на самостоятелен политически режим, който да дефинира своите цели въз основа на националните ползи, счита политикът. Друга опция няма.

" С този режим няма какво да се договаря, просто нищо. И има доста за договаряния. На първо място, това са проблеми с сигурността. И не за една година, не за пет години, а за доста години. Гранична сигурност, национална сигурност, сигурност в Европа ", съобщи някогашният министър председател.

" Това са най-сериозните въпроси, които марионетките не могат да решат. Това може да се реши единствено от управляващите, надарени с доверие и способни да извършват взаимни решения “, сподели Азаров.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР