За рибарското пристанище се позовават на фалшива организацияДве фалшиви новини

...
За рибарското пристанище се позовават на фалшива организацияДве фалшиви новини
Коментари Харесай

Фалшиви новини пак бълва „Дневник“

За рибарското пристанище се базират на подправена организация


Две подправени вести в два поредни дни избълва уеб сайтът на Иво Прокопиев – „ Дневник ”, сподели инспекция на „ Труд ”.

В понеделник „ осведомителната ” организация пусна манипулативен текст за плана за ново рибарско пристанище във варненския кв. “Аспарухово ”, със заглавие „ Как морски плаж край Варна изчезна от кадастралните карти ”.

Във вторник „ Дневник ” за следващ път разгласява неистина за развиването на зимния туризъм в материал, озаглавен „ Министерският съвет апелира правосъдното решение за Пирин ”.

И двата материала са офанзива против държавното управление, като очевидната цел е дестабилизация на ръководството.
Първата подправена вест касае плана за ново рибарско пристанище на брега на варненския квартал „ Аспарухово ”. Според материала държавните институции са „ изтрили ” част от плажа от кадастралните карти, с цел да може там да изникне пристанището. Основната теза на създателя е, че на картите към този момент липсвало оцветяването на линията. Дописката е илюстрирана със фотография на премиера Бойко Борисов и кмета на Варна Иван Портних, а под фотоса има саркастичен текст.

От Министерството на районното развиване обясниха в публична позиция, че информацията в кадастралните карти на региона не е променяна.

„ Оцветяването не е част от кадастралната карта и кадастралната информация. То служи за онагледяване на профилираните данни и облекчение на потребителите на Кадастрално-административната осведомителна система (КАИС) на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, която е единствено регистрационна. Информацията от КАИС няма силата на удостоверителен документ. Удостоверителни документи се издават от Агенцията по геодезия, картография и кадастър с автограф и щемпел ”, написаха от Министерство на регионалното развитие.

В дописката „ Дневник ” се базира на организация, обезпокоена от неналичието на оцветяване на картата. За нея „ Труд ” към този момент писа – Камарата на геодезистите в България (КГБ). Според информацията на формалния й уебсайт в нея членуват 5 души. Един от тях е близкият до „ зелените ” и протестърите от „ Да, България ” Йоан Каратерзиян, който е и ръководител на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Малката Неправителствени организации няма нищо общо с представителната Камара на инженерите по геодезия (КИГ), основана през 2006 година. КИГ даже се разграничава от Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

В „ Дневник ” в последно време постоянно се базират на „ достоверния ” си източник Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Тази организация е доста комфортна на Иво Прокопиев, тъй като преповтаря тезите на по този начин наречените „ десни ” от обединението „ Демократична България ”, в която са Политическа партия „ Зелените ”, ДСБ на Атанас Атанасов и „ Да, България ” на Христо Иванов. Трите партии се пробват да съборят държавното управление с неистини, популяризирани от присъдружните им медии от кръга „ Капитал ”. В началото на седмицата Христо Иванов насочи тежки обвинявания към кабинета за срутва на Търговския указател. Но следствие на „ Труд ” разкри, че точно Иванов е измежду виновниците за случилото се с ТР. Като правосъден министър от кабинета „ Борисов 2 ” той не разрешил отпущането на пари за компютърни лицензи, нужни за започването на работата на авариен център на ТР. А „ Дневник ” в никакъв случай няма да пусне вест, която не е комфортна за „ дясното ” обединяване, защото то се появи под дирижирането на Прокопиев.

По случая с Националния парк „ Дневник ” както постоянно стартира лъжите на „ зелените ”. Този път уеб сайтът изяснява по какъв начин юристите на кабинета са обжалвали решението на 3-членния състав на Върховния административен съд (ВАС), който на 27 юли анулира признатото от Министерски съвет отчасти изменение на настоящия План за ръководство на Национален парк „ Пирин ”.

В дописката на уеб страницата на Иво Прокопиев има следната неистина – „ Делото е разпределено на състав, управляван от арбитър Ваня Анчева от VII поделение на съда ”.

Пред „ Труд ” адвокати от Върховен административен съд обясниха, че информацията по какъв начин делото е разпределено въобще не дава отговор на истината. Те обясниха, че жалбата е придвижена към оглавяващата VII поделение Ваня Анчева. Тя би трябвало да реши дали обжалването е възможно, след което ще изпрати резолюция до всяка от страните. Едва откакто се изминат тези стъпки, ще бъде избран 5-членния състав на Върховен административен съд, който ще даде ход на делото, а решението му ще бъде дефинитивно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР