За редица области утре е обявен "жълт" код за опасно

...
За редица области утре е обявен "жълт" код за опасно
Коментари Харесай

Предупреждение утре! Походката на пингвина ще е спасение

За редица области на следващия ден е разгласен "жълт " код за рисково време.
През нощта и на следващия ден в утринните часове ще доминира облачно време и на доста места към момента ще има превалявания от дъжд, в Северна България дъждът ще се примесва със сняг. Ще има условия за формиране на поледици и заледявания. Минималните температури ще са от минус 5 - минус 2° на доста места в северните региони от страната до 0 - 5° в южните и по Черноморието. По-късно денем валежите ще стопират и облачността ще се раздира и понижава. Ще духа слаб, в Дунавската низина - до сдържан вятър от запад-северозапад. Температурите ще са в необятни граници от 3 - 7° в Северна до 8 - 13° тук-там в Южна България.
Над планините ще бъде най-вече облачно и прохладно. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи и мощен вятър от запад-северозапад. Преди обяд ще има валежи от сняг, под към 1700 метра преваляванията ще са от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра - към 0°.

Преди обяд по Черноморието ще бъде най-вече облачно и с валежи от дъжд. След обяд преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира и понижава. Максималните температури ще са сред 1° и 6°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 -3 бала.

При заледявания експерти поучават, че хората би трябвало да подражават на пингвините с тяхната "смешна " походка, с цел да се спасят от тежки контузии по ледените улици и тротоари. Присвиванията в коляното би трябвало да се сведат до най-малко, в случай че не желаеме да имаме близка среща с леда по земята.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР