За ред и отговорност при контрол на пандемията настояха от

...
За ред и отговорност при контрол на пандемията настояха от
Коментари Харесай

БСП иска ред и отговорност при контрол на пандемията

За ред и отговорност при надзор на пандемията настояха от Българска социалистическа партия.

Лидерът на столетницата Корнелия Нинова настоя да се ползва националният проект при грипна зараза , признат още през 2006 година В него има ясни написани периоди и дейности. Той се управлява от вицепремиер, като в него вземат участие заместник-министри.

Червените желаят този проект да се дебатира в Народното събрание и да се ползва от държавното управление. Сега е време да сложим ред, да има отговорност, акцентира Корнелия Нинова. Л евите предизвикват обсъждане в зала за използването на този проект.

Тя напомни началото на пандемията. " Създаде се суматоха у популацията с непремерени изявления за катафалки, трупове. Променяха се решения в границите на 24 часа, което докара до безпорядък в обществото, в стопанската система ", упрекна водачът на левите. Държавният запас не беше подговен за реакция в първия миг , по думите й. Не бяха предпазени лекарите, някои отказваха да влязат необезопасени в инфекциозните отделения, сподели още Нинова.

Социалистите желаят явен проект за деяние с грижа за хората.

Здравната система е обезпечена с защитни средства. Това стана ясно от думите на здравния министър Костадин Ангелов в отговор на декларацията на алените. България се намира на едно от последните места по заболяемост, похвали се той. Страната ни се оправя с пандемията.

Епидемията в нашата страна е следена, ограниченията са навременни и задоволителни, посочи министър Ангелов. Планът, за който Нинова упорства, бил за грипна зараза, а пандемията от ковид изисквала други ограничения . Министърът уточни, че този вирус изненадал всички в целия свят. Предварителните упования за него не се оправдали. Той отбрани всички ограничения, подхванати от страната досега.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР