За разликите между половете на работното място се говори от

...
За разликите между половете на работното място се говори от
Коментари Харесай

Какво е нужно, за да се създаде усещане за принадлежност към работата?

За разликите сред половете на работното място се приказва от години - от разликите в заплащането и повишението до платения отпуск и пандемията единствено утежни това напрежение, като милиони дами напуснаха работните си места.

Сега се появи друга бездна, която може да се разисква по-рядко, но не е по-малко значима. Жените са с 41% по-малко склонни да изпитват мощно възприятие за принадлежност на работното място спрямо мъжете. В композиция с последствията от пандемията, това дава съществени причини за какво виждаме 33-годишно ниско присъединяване на дамите в работната мощ.

Това сочат данните от Доклада за културата за 2021 година по отношение на принадлежността на работното място от Achievers Workforce Institute. Проучването изследва повече от 3500 заети възрастни, с цел да разкрие какво е належащо, с цел да се сътвори възприятие за принадлежност на работното място, и въздействието върху задържането и привличането на чиновниците, както и триумфа на бизнеса като цяло.

Какво въздействие оказва принадлежността върху фирмите и тяхната работна мощ, изключително когато преглеждаме несъответствията сред половете, и какво ще бъде належащо, с цел да се изравни възприятието за принадлежност измежду чиновниците?

Жените изпитват по-малко възприятие за принадлежност

Според отчета дамите са с 25% по-малко склонни от мъжете да се усещат удобно да споделят друго мнение по време на работа, а дамите също са с 20% по-малка възможност от мъжете да кажат, че техният неповторим бекграунд и еднаквост са оценени в тяхната компания.

" Ясната разлика сред половете, която открихме в отчета, що се отнася до принадлежността, е угриженост, когато преглеждаме по какъв начин да дадем опция на дамите да се върнат към работната мощ по време на новата нормалност. Изводът е, че дамите се нуждаят от повече поддръжка и по-специално от верния тип поддръжка, в случай че водачите се надяват да привлекат и задържат дамите. Това значи, че водачите би трябвало да приказват със чиновниците си, с цел да схванат в действителност какво липсва и по какъв начин можем да се оправим по-добре ", обяснява д-р Натали Баумгартнър, основен академик по работната мощ в Achievers Workforce Institute.

Докато групите на чиновниците (ERG) постоянно са решение, което водачите употребяват, с цел да оказват помощ на чиновниците да се усещат свързани, отчетът открива, че при дамите е с една четвърт по-малко вероятността от мъжете да кажат, че има групи от чиновници, които им оказват помощ да се усещат свързани, или че тяхната организация ги поддържа при създаването и поддържането на другарства.

Разнообразието, справедливостта и приобщаването остават критични 

Равенството сред половете постоянно е било фокус на стратегиите за многообразие, правдивост и приобщаване (DEI), само че това не значи, че актуалните тактики работят, с цел да накарат всички чиновници да се усещат включени и подкрепени. Всъщност дамите са с 23% по-малко евентуално от мъжете да кажат, че техните потребности се задоволяват от напъните на компанията за DEI.

Съществува мощна връзка сред DEI и принадлежността, защото близо половината (49%) от чиновниците със мощно възприятие за принадлежност споделят, че тяхната организация цени разнообразието, спрямо 6% от чиновниците с ниско възприятие за принадлежност. Освен това акцентът върху DEI постоянно идва от върха - чиновниците, чиито компании са разнородни на висшите равнища, са 2,4 пъти по-склонни да изпитват мощно възприятие за принадлежност.

Успехът зависи от това да се даде на чиновниците възприятие за принадлежност

" Принадлежността оказва въздействие върху индикаторите за триумфа на организациите, в това число продуктивност, задържане и ангажираност, както и фактори за здравето на чиновниците - както душевен, по този начин и физически ", сподели доктор Натали Баумгартнер.

Всъщност, съгласно Баумгартнер, от чиновниците с ниско възприятие за принадлежност единствено 3% заявяват, че се усещат подкрепени да се грижат за своето психическо и физическо здраве, спрямо 40% и 41% от чиновниците със мощно възприятие за принадлежност.

" Гарантирането, че чиновниците са добре пристигнали, познати, включени, подкрепени и свързани на работното място, е от решаващо значение за поддържането на сполучлива организация от гении до най-ниските резултати ", сподели Баумгартнер.

Резултатите от принадлежността на работното място, които уголемяват триумфа на организацията, включват:
51% от чиновниците със мощно възприятие за принадлежност биха предложили компанията си като отлично място за работа, спрямо 4% с ниско възприятие за принадлежност45% от чиновниците със мощно възприятие за принадлежност оповестяват, че са най-продуктивни на работа спрямо 6% с ниско възприятие за принадлежност5% от чиновниците със мощно възприятие за принадлежност изпитват мощно възприятие за сигурност на работното място, спрямо 6% с ниско възприятие за принадлежност 
Тъй като организациите не престават да се сблъскват с дефицит на работна ръка и провокации при наемането, основаването на възприятие за връзка и просвета на принадлежност ще разреши на водачите да създадат всичко допустимо за привличането и задържането на гениите.  

Източник: Марсел Швантес, създател и шеф човешки запаси на Lidership from the core, за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР