За разлика от повечето европейци и американци, хората в Япония

...
За разлика от повечето европейци и американци, хората в Япония
Коментари Харесай

Японките Са Му Хванали Цаката! Ето Как Се Поддържат Здрави И Млади: Всяка Сутрин Правят Това - Не Струва Нищо!

За разлика от множеството европейци и американци, хората в Япония страдат доста по-малко от наднормено тегло, диабет и сърдечни болести. Има какво да научим от техния по-здравословен метод на живот.

Защо е толкоз значимо да се пие вода?

Като начало 70% от тялото ви се състои от вода и тя е от основно значение за работата на организма. Когато потребностите на тялото от вода не са задоволени, това има голям брой краткосрочни и дълготрайни последствия за здравето.

Дългосрочна дехидратация може да докара до ревматоиден артрит, мигрена, синузит, ангина, колит, диспепсия, хипертензия, затлъстяване, хемороиди, камъни в бъбреците, белодробна туберкулоза и рак.

За да избегнете заболяванията и да поддържате организма си хидратиран през целия ден, започнете да пиете вода незабавно след пробуждане.

Как да пием вода

Пийте по към 160 мл вода (със стайна температура или по-топла) четири пъти незабавно след пробуждане, преди да си измиете зъбите и на празен корем.

Не яжте нищо в идващите 45 минути.

Пийте вода най-малко 30 минути преди хранене и не по-рано от два часа след закуска, обяд или вечеря.

Ако не можете да изпиете четири чаши вода на гладно, можете да започнете с по една чаша, или толкоз, колкото тялото ви понася. Постепенно увеличете количеството, до момента в който стигнете до целесъобразните 640 мл.

Ето и какви са изгодите от този утринен обред.

1. Помага за филтриране на тялото от отрови

Когато пиете вода, това естествено предизвика придвижването на червата. През нощта тялото се възвръща изхвърля всички отрови от тялото. Когато пиете вода на гладен корем заран, отмивате тези нездравословни отрови и поддържате тялото си крепко и свежо. Пиенето на доста вода оказва помощ за произвеждането на нови мускулни и кръвни кафези.

2. Подобрява обмяната на веществата

Водата на празен корем може да форсира метаболизма с най-малко 24%. Това е извънредно значимо за хората, които съблюдават строга диета. Ускорената обмяна значи и усъвършенствана работа на храносмилателната система. Ще можете да спазвате диетата си по-лесно, в случай че усвоявате питателните субстанции по-бързо. Водата прочиства червата, което им оказва помощ да усвояват по-бързо потребните съставки.

3. Помага за здравословно намаляване

Когато пиете вода заран на празен корем, като се изключи че подобрявате работата на храносмилателната система, се чувствате по-малко гладни и по-малко склонни да посягате към калорични храни. Това предотвратява дебелеенето в резултат на преяждане.

4. Облекчава киселините и проблемите с храносмилането

Лошото храносмилане постоянно е разследване от нарасналата киселинност на стомаха. Ако страдате от киселини, или така наречен гастроезофагиален рефлукс, това значи, че част от стомашната киселина минава в хранопровода. Когато пиете вода на гладен корем това контролиране на киселинността на стомаха и го приготвя за идната закуска.

5. Подобрява тена и свежия тип на кожата

Дехидратацията води до прибързано формиране на бръчки и дълбоки пори в кожата. Изследване е открило, че 500 мл вода на гладен корем усилва притока на кръв към кожата и ѝ придава по-здрав тип. Също по този начин пиенето на повече вода денем значи по-качествено изхвърляне на отровите, което прави кожата по-здрава и по-блестяща.

6. Поддържа косата здрава, гладка и лъскава

Дихдратацията може да окаже въздействие върху растежа на косата. Пиенето на огромни количества вода подхранва косатна от вътрешната страна на открито. Водата съствлява близо една четвърт от тежестта на един косъм. Недостатъчният банкет на вода прави косата по-чуплива и изтънява косъма. Колкото повече вода пиете денем, толкоз по-добре, само че първите четири на гладен корем са най-важни.

7. Предпазва от камъни в бъбреците и инфекции на пикочния мехур

Пиенето на вода на гладен корем разрежда киселините, които водят до формиране на камъни в бъбреците. Колкото повече вода пиете (в здравословни граници), толкоз повече се предпазвате от инфекции на пикочната система, породена от разнообразни токсини и патогени.

8. Укрепва имунната система

Пиенето на вода на гладен корем оказва помощ за балансиране на лимфната систма, което води до повишение на имунитета – което значи по-добра отбрана против най-различни болести.

Както виждате, има цялостен куп изгоди от пиенето на вода незабавно след пробуждане. Това е сигурен метод да извършите позитивна смяна в метода си на живот, без да похарчите никакви пари.
Tags: ОЩЕ ЗА ЖЕНАТАМАСКИМЕХЛЕМИГРИМИРАНЕ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР