За разлика от Олаф Шолц, редица правителствени ръководители от Северна

...
За разлика от Олаф Шолц, редица правителствени ръководители от Северна
Коментари Харесай

Германският канцлер: Това не е война на руския народ, а войната на Путин

За разлика от Олаф Шолц, редица държавни ръководители от Северна Европа молят за сходна възбрана – да вземем за пример министър-председателката на Финландия Сана Марин. „ Руските жители не са тези, които започнаха войната в Украйна, само че би трябвало да сме наясно, че те поддържат тази война “, сподели Марин по време на среща на върха на страните от Северна Европа в Осло.

В нея участваха също министър-председателите на Дания, Исландия, Норвегия и Швеция, както и канцлерът на Германия.

Докато Русия продължава да убива хора

„ Не считам, че е вярно съветските туристи да имат право да пътуват из страните от Шенген, с цел да преглеждат забележителности, до момента в който Русия продължава да убива хора в Украйна “, сподели Сана Марин. Тази позиция бе поддръжка от датската министър-председателка Мете Фредериксен.

Шведската министър-председателка Магдалена Андершон съобщи, че е нужна единна позиция на европейците по въпроса, само че не изрече мнение по противоречивата тематика, също както и министър председателят на Норвегия Йонас Гар Стьоре.

Германският канцлер Шолц отхвърли да одобри настояванията за възбрана на туристическите визи за съветски жители и обърна внимание на обстоятелството, че опция да напущат Русия би трябвало да имат и хората, които бягат от Путин. „ Всички решения, които взимаме, не би трябвало да усложняват живота на тези, които търсят независимост и желаят да изоставен страната, с цел да се спасят от диктатурата в Русия. Това не е война на съветския народ, а войната на Путин “, сподели канцлерът Шолц.

Туристическите визи не са наранени от глобите

До момента са въведени забрани за пътувания в Европейски Съюз, които се отнасят до управителни фигури от политиката и стопанската система на Русия. Те не важат за туристите. Финландия, Естония и Литва упорстват за възбрана и на туристическите визи за руснаци. Полша също поддържа тези претенции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР