За разлика от някои държави, в България нещата бяха по-навременни

...
За разлика от някои държави, в България нещата бяха по-навременни
Коментари Харесай

Кантарджиев: Коронавирусът в момента е различен и от появилия се в Китай, и в Европа


За разлика от някои страни, в България нещата бяха по-навременни и не се случиха нещата в толкоз фрапантен вид и популярност Богу, това даде резултат. Мерките изиграха своята ролята. Разбира се, би трябвало да се благодари на цялото население. Това разгласи ген. Венцислав Мутафчийски на постоянния брифинг в Министерски съвет, представен от БГНЕС.

Поздравяваме нашите сътрудници, които не се уплашиха, макар многото моменти, споделяни преди този момент, за неблагополучия в системата на опазването на здравето, добави Мутафчийски.

За дълго време би трябвало да се резервира физическо разграничаване, да се употребяват дезинфектанти и така нататък редица условия, които няма по какъв начин да се избяга от тях. Знаете на 1 юни, 15 юни какво ще се случи. Нали знаете по кое време ще се случат изпитите за зрелостниците, за 7 клас, знаете по кое време ще стартира футболното състезание, знаете и за заведенията за хранене. За заведенията за хранене резервираме известни запаси. Там въпреки всичко би трябвало да се отчетат резултатите и от заведенията. Мнението ще пристигна от БАБХ и от РЗИ, които имат за задача да проучат по какъв начин заведенията съблюдават ограниченията, до момента в който са изнесени единствено във външни пространства, тъй като това може да даде коз дали ще се няма безпорядък в отпущането на ограниченията. Няма безпорядък в отпущането на ограниченията, добави Мутафчийски.

За % на заразяване, първите изследвания бяха направени за служители на реда. 1000 души на първа линия, които дадоха невисок % на среща във вируса. В Банско беше второто прочуване – там бяха 5,5%. В Пловдив се прави изследване на различен принцип сега. В ход е това проучване и когато станат резултатите, незабавно ще бъдат докладвани. 0,5% от медиците във ВМА са се срещали с вируса, заяви Мутафчийски.

Елена Николова от София, наша пациентка, която е на месечна обществена помощ, през вчерашния ден подари на ВМА 25 лв.. Тя благодари на лекарите на първа линия, признателност към нейните лекари, тя е дълготраен наш пациент, сподели Мутафчийски и благодари на пациентката.

Щамът, който беше в Китай, към този момент е мутирал и е много по-различен от това, което се демонстрира в Европа, трети генетичен модел е в Съединени американски щати, съобщи от своя страна Тодор Кантарджиев. Това е забавно, тъй като особеното протичане на болестта, другата опция за заразяване е доста значима и от това се вършат заключения за ограниченията в границите на страната. Предвиждаме секвениране на РНК на 48 вирусни варианта, които са заразили българските хора, като обхванем групите, на първите, които внесоха инфекциите в нашата страна от курортите на Западна Европа и по този начин може да се отговори какъв е генетичният вид в нашата страна, според от варианта. Защото би трябвало да разбираем по някакъв метод дребното заболеели и дребното умрели у нас, добави Кантарджиев.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР