За разлика от други години столицата фактически е без коледна

...
За разлика от други години столицата фактически е без коледна
Коментари Харесай

ВМРО към Терзиев: И все пак ще има ли коледна украса преди Коледа?

" За разлика от други години столицата в действителност е без коледна декорация ", декларират от Вътрешна македонска революционна организация и питат кой заместник-кмет дава отговор за това и какво е предвиждала общината да сложи и на каква стойност.

Пълният текст на позицията на партията:

От Вътрешна македонска революционна организация обръщаме внимание за следващ път на Столична община, че за разлика от други години столицата в действителност е без коледна декорация. Настояваме обществото да получи отговор за какво това е по този начин? Настояваме да бъде ясно и тъкмо обяснено от Столична община кой заместник-кмет дава отговор за това, за какво коледна декорация на практика няма, какво е предвиждала общината да сложи като декорация и на каква стойност.

Не може да не получим и отговор кой утвърди и какъв брой ни коства пърформанса на 01.12.2023 година при запалването на светлините на коледното дърво пред катедралния храм „ Св. Ал. Невски “. Т.нар. стратегия с огньове, вещици и розови еднорози изрично не се вписваше в логиката и духа на Рождество Христово. За обществото остана мистерия кой е виновен за одобряването на сходен сюжет и какъв брой коства на софиянци това събитие, както и блестящата арка пред храм-паметника и на метри от Св. Синод, която повече прилича Златния телец, в сравнение с „ празнична пътека към светлината “ или там какво си е мислил създателят. Все още чакаме отговори в духа за поръчките за намерено и транспарантно ръководство.

Изразяваме и удивление, че предлагането на общинския консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера за основаване на краткотрайна атракционна линия - коледен рейс просто стои някъде по бюрата. Идеята е да зарадваме най-малките, децата на София, с ретро рейс. Предложението е импортирано на 4 декември и по него няма никакво придвижване - нито „ да “, нито „ не “. На фона на изчезналата към момента коледна декорация тази концепция би могла най-малко отчасти да компенсира конфузната обстановка, в която общината сама се сложи. Предложението, по което работихме с специалиста Марио Евстатиев, е част от ограниченията за разпространение на атракционните транспорти с ретро преносим състав, като предлагам тази година „ Столичен автотранспорт “ ЕАД да се включи в коледните начинания, които се провеждат в София като провежда взаимно с Център за градска подвижност ЕАД празничен коледен автобусен маршрут, изпълняван в седмицата от 18 до 24 декември в това число с рейса Икарус 280, разяснява концепцията общинският консултант Карлос Контрера.

Той ползва и оферти режим на работа на атракционите:

- Режим на работа: 0-1-1-0

- Обиколка: 44 мин

- Маршрут:

6439 пл. Св. Ал. Невски - надясно по бул. Васил Левски - 2827 Министерски съвет СУ Кл. Охридски - 1902 ул. Ген. Гурко - 928 Кино Одеон - 1136 НДК - 362 бул. Прага - 1297 Руски монумент - 284 бул. Ал. Стамболийски - 2087 ул. Опълченска - 385 бул. Хр. Ботев - 1287 пл. Лъвов мост - 1319 пл. Сточна гара - 1242 пл. Васил Левски - напряко по бул. В. Левски до кръстовище с бул. Цар Освободител - надясно по бул. Цар Освободител - надясно по ул. 15 ноември - надясно по ул. Оборище до сп. 6439

Часове на потегляне от пл. Св. Ал. Невски: 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00.

Режим на пътешестване: с постоянни транспортни документи, продавани от чиновник на Център за градска подвижност ЕАД (в транспортните средства) и с годни дълготрайни транспортни документи - годишни карти, издадени от ЦГМ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР