За разкритията на регионалното министерство към днешна дата се установи,

...
За разкритията на регионалното министерство към днешна дата се установи,
Коментари Харесай

Арх. Шишков: Малина Едрева, близка на Фандъкова, е като Орлин Алексиев, но за София

За разкритията на районното министерство към днешна дата се откри, че не са били предизборна акция и не са били опит да бъде опетнен ГЕРБ, а същински разкрития. Това, което тогава установихме е свлачищата и настоящите поправки. Това, което през днешния ден се случва, моето мнение е, че трябваше да се случи до март. Това разяснява някогашният зам.-министър на районното развиване арх. Иван Шишков в ефира на " Честно казано с Люба Кулезич ".

" Министерство на регионалното развитие трябваше да реши кои поправки са съществени и кои са настоящи. Министерство на регионалното развитие е това, което има потенциал с хора, които се занимават със строителство. Там е и ДНСК, там са всички институции. Когато излезеше този проблем, който излиза през днешния ден, че голяма част съставляват съществени поправки, за тях няма контракти, тъй като договорите са за настоящи поправки ", разяснява арх. Шишков.

" Говорихме за Орлин Алексиев, само че има и едно друго име от софийския общински съвет. Близката на Йорданка Фандъкова, Малина Едрева, също живее в ”Делта хил”. Ремонтите в София са сходни на ремонтите в страната ", сподели той.

" Скандалът стартира с писмото на господин Караджов. Няма неприятно, че желае да строи. Лошото е, че желае да строи без да има правна подготвеност и причини за това. След като не е направена инспекция кое главен и кое е настоящ ремонт, кое е по контракт и кое не е, кое е нелегално стротелство, а той желае - 1 млрд ", сподели той.

" За тази година има за същите компании милиард и 400 000. Ние прекратихме договорите, очевидно има анекс. Във фактологията не се разминаваме, само че резултатите са разнообразни. Идеята бе да има нови състезания с нови контракти за тези компании.Конкурсите са оповестени май месец. И по тази причина по остарелия ред ще им раздадем 1 милиарда 400 000. Още 35 млн. са желани за два лота на Автомагистрала " Хемус ". Бяха раздадени за два лота 150 млн., за какво ще желаят още 35 млн., попита някогашният зам.-министър. Незаконните градежи би трябвало да бъдат отстранени, а не да се търси пари за тях, счита той. Трябва да се разгласят за нетърпими противозаконните градежи. Проблемът с всички всеобщи противозаконни градежи е това, че шефът на ДСНК е зависещ на районния министър ", добави специалистът.

С част от тези 3,9 милиарда в действителност се строят, само че има и други големи суми, които не се знаят какви са, сподели още той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР