За ръст на заплатите в здравеопазването са се договорили снощи

...
За ръст на заплатите в здравеопазването са се договорили снощи
Коментари Харесай

Красимир Митов: Договорено е увеличение на заплатите в здравеопазването

За растеж на заплатите в опазването на здравето са се договорили нощес на среща при премиера от Национален профсъюз „ Защита “, съобщи.

Председателят на организацията Красимир Митов уточни ,

че от април стартовата заплата за доктор ще бъде 2 хиляди лв.. 1500 лв. ще е месечното заплащане за здравна сестра и 900 лв. за санитар.

Тази седмица медици от столичните лечебни заведения "Царица Йоана "

и Александровска стачкуваха с искане спомагателните хонорари за работата им на първа линия поради COVID-19 да не отпадат и след анулацията на изключителното състояние от 1-ви април.

Протестите стопират след контрактуваното увеличение на приходите на среща при премиера .

Председателят на профсъюз "Защита " Красимир Митов:

"На първо четене е контрактувано: 900 лв. за санитар, 1500 лв. за сестра, 2000 лв. стартова заплата за доктор. Това влиза от 1-ви април. Има още една добра вест. Аз се надявам, че това нещо ще бъде изпълнено, с цел да не се стига още веднъж до митинги. Ние от самото начало първо търсихме разговора.

Бяхме принудени да излезем на митинги. Те дадоха резултат .

След приемане на бюджета на Здравната каса, за който ще се договорят Лекарският съюз и Здравната каса, по места, където има Колективен трудов контракт, ще бъдат контрактувани в допълнение още до 20 % върху главните заплати, които доскоро загатнах ".

Вижте още:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР