За публиката спектакълът е откъсване от реалността и празник на

...
За публиката спектакълът е откъсване от реалността и празник на
Коментари Харесай

Михаела Филева: Спектакълът Есмералда –парижката Света Богородица е празник на сетивата

За публиката спектакълът е отделяне от действителността и празник на сетивата.Това сподели певицата Михаела Филева в предаването  " Денят на Фокус " по Радио " Фокус ", която ще изиграе ролята на Есмералда в рок операта  " Есмералда –парижката Света Богородица ". Представлението е на Старозагорската опера и взаимно с Националния замък на културата, ще бъде показано за първи път в София, на сцената на Зала 1 на 19 април.

" Много е вълнуващо, огромно предизвикателство. това е огромно и сериозно заглавие и за първи пъ се срещам с артистите на Старозагорската опера. спектакълът е доста сполучлив, играе се в доста градове и се радва на доста продадени билети ", показа Филева.

" Следваме главната басня в романа на Виктор Юго, а действащото лице е Нотр Дам. Ролята на героите е да даде още и още живот на Нотр Дам. Всички герои повтарят характерностите си ", изясни певицата. 

По думите й уещането за сценография е доста изчистено, а акцентът при визуалните ефекти пада върху дрехите на солистите, защото се търси контрастът между катедралата и душите на хората, които отиват да се молят там за едно по-добро бъдеще. 

Образът на Есмералда е най-движещият се и танцувален от всички други в този театър. Героинята на Михаела Филева е млада дама, която отстоява себе си и правото си на свободен избор. Тя е съвременен облик за времето, в което създателят е написал творбата си.

" Покрай спектакъла научих доста а фламенкото и испанските танци, за работата с пола, тъй като роклята на Есмералда в първо деяние доста тежка и от самото начало е належащо да бъде обигравана с жестове и придвижване на ръката ", добави още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР