За проява на дребно хулиганство, Районен съд - Варна наложи

...
За проява на дребно хулиганство, Районен съд - Варна наложи
Коментари Харесай

Румънски турист ошашави цял хотел на Кабакум, майка му и охранители се видяха в чудо

За демонстрация на дребно безчинство, Районен съд - Варна наложи санкция от 300 лв. на румънски екскурзиант, нарушил публичния ред и успокоение.

Инцидентът зародил на 5 август в хотелски комплекс в региона на плаж “Кабакум “, Златни пясъци. 22-годишен безсистемен екскурзиант, летуващ у нас с родителите си, след приложимост на доста количество алкохол край басейна, почнал да се държи жестоко и оскубал едно от момичетата-аниматори.  При прибирането си в хотела, във очевидно нетрезво положение, той почнал да дърпа служителката на рецепцията, буйствал и викал, заради което туристи и деца  във фоайето се смущавали и го заобикаляли. Майката на 22-годишния юноша със съдействието на охранители съумяла да го прибере в хотелската стая, само че до идването на полиция, той траял да се съпротивлява, удрял по стените и счупил гипсокартон. Нарушителят бил отведен с белезници до V-то районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи за сформиране на акт за осъществената на обществено място демонстрация на дребно безчинство.

В правосъдна зала през днешния ден нарушителят се извини за основаното стеснение на гостите и личния състав на хотела, на чиновниците на реда и родителите си. Той съобщи, че под въздействие на използвания алкохол няма явен спомен за държанието си, само че съжалява за постъпката си. Съдебният състав счете, че е налице съображение за налагане на административното наказване. Непристойната демонстрация не съставлява закононарушение по смисъла на Наказателния кодекс. Деянието е нарушаване по чл.1, ал.2 от Указа за битка с дребното безчинство и се санкционира с санкция в размер от 100 до 500 лв. или със задържане в структурно звено на Министерство на вътрешните работи за период до 15 денонощия. Решението на Районния съд предстои на обжалване в 24-часов период.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР