За прословутите обвинения за заплахи, съдебния състав единодушно каза, че

...
За прословутите обвинения за заплахи, съдебния състав единодушно каза, че
Коментари Харесай

Адв. Хаджигенов: Задържането на Лиляна Деянова и Мартин Димитров е инквизиция

За прословутите обвинявания за закани, правосъдния състав единомислещо сподели, че няма данни за закононарушение, а Иван Гешев пусна елементи от разпити на лица, които настояват, че са заплашвани. Този ход, с тези показания, които не са задачите показания, демонстрира безнадеждността на това обвиняване. В кориците на делото няма данни и за данъчни закононарушение, с което съдът също се съгласи. По това дело няма безусловно нищо.
Това съобщи в предаването " ЕвродикоФ " по телевивизия Евроком юрист Николай Хаджигенов, който пази Лиляна Деянова, брат й Александър Деянов и съдружника й Мартин Димитров. На апелативната инстанция преди дни Деянова и Димитров бяха оставин в ареста, като решението на съда бе с едно изключително мнение.

Сред обвиняванията на тримата също така за проведена незаконна група има и за източване на еврофондове, което бранителят им също разяснява.

" От самото начало запитвам кои са тези еврофонодове, които са откраднати. Няма ги в обвиняването. Щяло да има друго обвиняване. Да го дадат другото да забележим за кои еврофондове ги упрекват в първото. "

" Относно ОПГ-то има един нонсенс в закона. Първо се споделя,че тази група би трябвало да има някакво трайно обучение, само че втората алинея споделя, че може и да не е структурирана. За да съществува една конструкция би трябвало да има такава. Мартин Димитров е „ назначен “ за началник на ОПГ- то. Питах за какво е той, отговора е, че ще е смешно да е Лили. В решениет оси съдът сподели, че Мартин не е началник на ОПГ-то, само че има хора в ареста. ", сподели още Хаджигенов.

" Даниела Росенова се споделя съдийката, която бе с изключително мнение. Тя е персонална кандидатура на ръководителят Ушев. Важно е да се знае името й. Тя е във втори състава. Когато има такива знакови каузи се падат на първи и втори състав. Първи е Ушев, втори е заместничката му. ", сподели още юристът.

Във връзка с обвиняването за закани към ръководстовото и чиновниците на АПИ адв. Хаджигенов показа, че те са наивни и даже смешни, каквото е мнението и на другите двама юристи на Мартин Димитров - Татяна Дончева и Илко Димитров.

" Разпечатка, на която се вижда, че има 35 неприети позвънявания, попадат като опасност против човек в АПИ. Проф. Олег Асенов толкоз се уплашил, че си поставил камери в дома. Заплахите са, че ще им бъде поискана оставка. ", добави Хаджигенов.

Пледоарията си приключих с думите, че това е инквизиция с ясна цел. Поисках подзащитниците ми да си покажат единствено ръцете на правосъдния състав. Двата са с плюски и над 150 нахапани от дървеници. Заради това споделям, че това е инквизиция.

Причината те да са в ареста е сигналът им за корупция при тол-системата.

" Гешев все споделя, че не следи делата, тъй като е основен прокурор, само че бяха командировани от него двама прокурори от долната в горната инстанция на съда. ", сподели още бранителят.

" Къде е заровено кучето е в това кой е спечелил построяването на тол-системата, само че аз задавам въпроси, които не касаят отбраната. Кой стои зад тази скица е подобен въпрос. ", съобщи още адв. Хаджигенов.

" Ще скърбя мярката им до посиняване. Не на вятъра има изключително мнение, което споделя че няма данни за нито едно закононарушение. Аз няма да ги оставя по този начин. ", приключи присъединяване си юристът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР