За промяната съобщи лично Илон Мъск с публикация в TwitterСобствениците

...
За промяната съобщи лично Илон Мъск с публикация в TwitterСобствениците
Коментари Харесай

Tesla вгражда Chromium браузър в електромобилите

За смяната заяви персонално Илон Мъск с обява в Twitter

Собствениците на Tesla скоро ще имат постоянен Chromium браузър (източник: Tesla)

Браузърът, употребен понастоящем в електрическите автомобили на Tesla, не може да се похвали със постоянна работа. Ето за какво компанията възнамерява да го размени с Chromium браузър – планът с отворен код на Гугъл, на който стъпва и най-разпространения браузър Chrome.

За идната смяна заяви в Twitter персонално шефът на Tesla Илон Мъск в отговор на въпрос от почитател на компанията по кое време браузърът ще бъде усъвършенстван. С енджина на Chromium работят и доста други известни браузъри, включително Opera, Vivaldi и Brave, а скоро и Microsoft Edge ще премине към технологията на Гугъл.
още по тематиката
Илон Мъск не прецизира период за появяването на Chromium браузър в Tesla. По-рано компанията предприе дейности за възстановяване на браузъра в електрическите автомобили си, само че те не бяха изключително сполучливи. Наскоро също излезе актуализация, която отстранява някои неточности.

Microsoft също приготвя Edge за преход към енджин Blink, на който се базират Chromium и други браузъри. Това ще разреши на компанията да основава по-лесно версии на браузъра за други операционни системи, както и за Windows 7, а освен за Windows 10.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР