"За прокуратурата не съществува съмнение, че извършителят на шесторното убийство

...
"За прокуратурата не съществува съмнение, че извършителят на шесторното убийство
Коментари Харесай

Цацаров: Няма съмнение, че извършителят на шесторното убийство е Росен Ангелов


"За прокуратурата не съществува подозрение, че причинителят на шесторното ликвидиране в Нови Искър е Росен Ангелов и че той се е самоубил. " Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров по време на чуването си на съвещание на Вътрешна комисия.
„ В общественото пространство бяха изнесени голям брой версии. Продължават да се изнасят версии от хора, специалисти и от хора, които настояват, че са специалисти. Задават се доста въпроси, само че съпоставката на обстоятелствата и на целия доказателствен материал не опровергава тези два извода “, съобщи основният прокурор, представен от "Фокус ". По отношение на подготовката на европредседателството, Цацаров уточни, че е на разположение извънредно добра съгласуваност с органите на Министерство на вътрешните работи. На територията на цялата страна се организира интервенция във връзка с престъпния контингент от търсени лица. Това сподели от своя страна основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов пред народните представители от Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред. Във връзка с убийството на предприемача Петър Христов, Младен Маринов съобщи, че още първоначално от Министерство на вътрешните работи са споделили, че работят по всички версии, свързани с личността на убития. „ Естествено не можем да пропуснем и това, което се написа в медиите. Всички версии, които произтичат в процеса на работа, ще бъдат потвърждавани и изключвани на база на събраните обстоятелства и доказателства “, сподели гл. комисар Маринов. Той разгласи, че са подхванати ограничения да не се позволяват други закононарушения и на територията на цялата страна се организира интервенция във връзка с престъпния контингент във връзка с търсени лица.
Във връзка с ограниченията, свързани с европредседателството, Младен Маринов уточни, че на територията на София има извънредно мощно полицейско наличие. „ То е обвързвано с главните мероприятия за разкриване на Председателството. Има декларирани за осъществяване 11 протестни мероприятия в разнообразни точки на столицата. Предприети са ограничения да не се проведат на едно и също място и едно и също време, с цел да не се стигне до борба сред участниците в тях “, сподели гл. комисар Маринов.
„ По отношение на местата, които ще са ангажирани със съвещания, задгранични медии са подхванати всички нужни ограничения за тяхната сигурност “, сподели Маринов. Той разясни, че главната постройка на НДК, където ще се организират огромна част от събитията на европредседателството, е обезпечена от позиция на сигурността.
От своя страна основният прокурор Сотир Цацаров също хвърли още светлина към тежките закононарушения, станали от началото на годината.
"За прокуратурата не съществува нито едно подозрение за това, че гибелта на Росен Ангелов се дължи на самоубийство, сподели Цацаров. Съпоставката на обстоятелствата и на материала досега не опровергават това. Каквито и спекулации да бъдат правени, каквито и въпроси да бъдат задавани, няма подозрение, че създателят на убийството е Росен Ангелов - това демонстрират анализите на проектили, гилзи, ДНК-анализи. Тези закононарушения слагат два въпроса, чието разрешаване следва. Едното от тях е успеваемостта на системата на разкриваемост. Вторият миг е обвързван с успеваемостта, бързината и обезпечеността на експертната активност в Министерство на вътрешните работи. Изключвам въпроса по какъв начин за 24 часа се прави ДНК-експертиза - прави се в частна лаборатория против солидно възнаграждение за извънредно тежки закононарушения. Утре ще имаме среща с основния секретар за застраховане на средствата за института, уточни Цацаров.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР