За проблеми с тол-системата сигнализираха превозвачи, на които са наложени

...
За проблеми с тол-системата сигнализираха превозвачи, на които са наложени
Коментари Харесай

Превозвачи се жалват за неправомерни ТОЛ глоби

За проблеми с тол-системата алармираха превозвачи, на които са наложени санкции, макар че са платили таксите на камионите си.

Заради закъснение от 21 секунди в обработката на данни в ТОЛ-системата на страната, на един от камионите на транспортната компания, в която работи Елка Недкова от Русе, е наложена санкция от 750 лв., макар че е платена и дължимата сума за прекосяването по Републиканската пътна мрежа.

Ето какво описа Недкова: „Имам маршрутни карти. 17.34 ч. е платена картата, в 17.34 ч. са излезли парите от банката към ТОЛ-пас. Сниман е камионът на камера „Меджерито“. Това е Загоре-Стара Загора в 17.36.39 сек. На ТОЛ-пас картата написа: годност от 17.37 и става въпрос за едни 21 секунди, за които аз заплащам с изключение на ТОЛ-такса, и обезщетителна такса 750 лева“.

След позвъняване до централата на ТОЛ-системата в София са обяснили на превозвача, че би трябвало да заплати санкцията, а по-късно има право да я апелира в съда. Превозвачите настояха за смяна в работата на системата и настояванията им са показани на министъра на районното развиване Гроздан Караджов.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР