За преустройството на кръстовището на първокласния пътI-3 Плевен – Козар

...
За преустройството на кръстовището на първокласния пътI-3 Плевен – Козар
Коментари Харесай

АПИ: За преустройството на кръстовището за с. Тотлебен на път I-3 е необходим технически проект

За преустройството на кръстовището на първокласния пътI-3 Плевен – Козар Белене с общинския път за с. Тотлебен е нужен механически план и сега се организира социална поръчка за изработването му. Съгласно нормативните условия, обособяването на спомагателна лента за ляв завой за с. Тотлебен не може да бъде осъществено единствено с смяна на организацията на придвижване с пътната маркировка.

За да бъдат изпълнени нормативните и механически условия за планиране, е належащо преустрояване на кръстовището с отделяне на лента за ляв завой към с. Тотлебен. Това постанова за кръстовището да бъде направен механически план, в който да се извършат нужните геодезически измервания и проектантски действия, съгласно които да се заложат съответните типове строително-монтажни работи, в съответния им размер. При нужда от разширение на първокласното трасе в зоната на кръстовището ще се пристъпи и към процедури за теренно застраховане.

През септември т.г. Областно пътно ръководство – Плевен започва социална поръчка за избор на реализатор за изработването на механически план за ремонт на близо 80 км от път I-3 в секторите Радомирци - Горни Дъбник и Козар Белене – Плевен, в който попада и кръстовището за с. Тотлебен. Изработването на плана за ремонт на правата Козар Белене – Плевен включва и преустрояване на кръстовището за с. Тотлебен. Прогнозната стойност на поръчката е 1 587 600 лева без Данък добавена стойност. На 24 октомври т. година бяха отворени постъпилите 13 предложения и сега тръжната комисия ги преглежда.

През 2020 година Агенция „ Пътна инфраструктура “ предприе краткосрочни ограничения за възстановяване на организацията на придвижване и повишение на сигурността в региона на кръстовището. Максимално допустимата скорост на придвижване в зоната на кръстовището беше лимитирана до 60 км/ч. Монтирани са и пътни знаци за възбрана на изпреварването. АПИ приканва водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост в региона на кръстовището на път I-3 Бяла - Плевен с пътя за Тотлебен, като прецизно съблюдават разпоредбите и организацията на придвижване.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР