За предстоящо участие в световно първенство в Китай на треньорана

...
За предстоящо участие в световно първенство в Китай на треньорана
Коментари Харесай

Асен Асенов ще представя страната ни на Първия световен турнир по Винг Чун в Южен Шаолин

За идно присъединяване в международно състезание в Китай на треньорана Спортен клуб УШУ Асен Асенов, оповестиха от Младежкия дом в Монтана.

Асенов ще показва страната ни на Първия международен шампионат по Винг Чун в Южен Шаолин. Той ще бъде част от 5-членен български тим, който през август ще замине за Китай.

Отлично се показаха и неговите възпитаници. Калин Борисов завоюва две първи и две втори места в своята възрастова група. Зорница Иванова се класира на трето място. Тя беше определена да даде изявление за Китайска телевизия. Пред камерите застана и Асен Асенов.

Всички се срещнаха с китайския занаятчия Джън Джудзие (Zheng Zujie), който е народен внушителен правоприемник за Винг Чун. Грандмайсторът е потомък на пионерите на този съответен военен жанр. Това неповторимо бойно изкуство е включено в листата за нематериално културно завещание на Китай. Китайският военен жанр Винг Чун е основан в Южен Китай. Той е прочут и като първата форма на военен жанр, практикувана от световноизвестната кинозвезда и занаятчия на бойните изкуства Брус Лий.

На откриването на шампионата в Пловдив участва и шефът на Китайския културен център в София Хонг Хай.

Клубът по Винг Чун е основан към Младежкия дом в Монтана през 2006 година До 2022 година, когато той бе публично регистриран като Спортен клуб УШУ, неговите членове се състезаваха за тима от Пловдив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР