За предстоящите големи църковни празници - Голяма Богородица (15 август)

...
За предстоящите големи църковни празници - Голяма Богородица (15 август)
Коментари Харесай

За Голяма Богородица ще може да се пътува до Рилския манастир

За идните огромни църковни празници - Голяма Богородица (15 август) и Успение на Св. Йоан Рилски Чудотворец (18 август), няма да се работи по свлачището при 27-ми км на път III-107 Рила - Рилски манастир и оттова ще може да се минава. " Свободният преход " ще е сред 14 и 18 август.
Районът на срутищeто е обезопасен, има пътни знаци и краткотрайна светофарна уредба. Трафикът в права от към 250 м се реализира в една лента като се пропуща със светофар и при нужда се контролира и от сигналисти. Шофьорите би трябвало да карат деликатно, да съблюдават поставената сигнализация и ограничаването на скоростта от 40 км/ч, оповестява АПИ.
Укрепителните действия, които започнаха в края на юни, се правят по график. Техническият план планува да се построи укрепителна стоманобетонна /джоб/ стена с дължина от 150 м и височина 4,1 метра, която да поеме натоварването на част от срутищното тяло и да то бъде подсилено с микропилоти и анкери. Една трета от подпорната стена към този момент е подготвена и се извършва анкерирането ѝ. Продължава работата по построяването на останалата част от оборудването с полагане на основи и подложен бетон.
За подсилване, стабилизация и ерозионнен надзор на ската ще бъде положена геокомпозитна черга, покрита с високоякостна стоманена мрежа, закрепването на която ще се реализира със стоманени анкери и монтажни скоби. Ще бъде осъществен и хидропосев и ще се построи защитен отводнителен окоп.
Ремонтните действия плануват възобновяване на пътната настилка, както и цялостно създаване на пътната структура в дестабилизирания сектор. Той ще бъде с нови мантинели и маркировка.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР