За предстоящата предизборна кампания той е напълно сигурен в едно

...
За предстоящата предизборна кампания той е напълно сигурен в едно
Коментари Харесай

Проф. Дайнов: ГЕРБ и ДПС ще се карат от ТВ, кампанията на ДБ ще е добра, за останалите – пълна мистерия

За идната предизборна акция той е изцяло сигурен в едно нещо: „ ГЕРБ и Движение за права и свободи ще атакуват съперниците си, карайки им се от тв приемника. „ Демократична България “ ще направи оптимално добра акция в границите на своите благоприятни условия, само че какви ще са ходовете на останалите партии, към момента всичко е цялостна тайнственост “.

 

„ Рокът и политиката постоянно са били свързани под една или друга форма, тъй като музиката отразява всички значими политически събития и публични настроения. И въпреки всичко методът, по който хората възприемат рок музиката, към този момент е друг “, разяснява още проф. Евгений Дайнов, който с изключение на политолог, свири и в група „ Магистри “.

 

„ Ако погледнем нещата в международен мащаб, рок музиката престана да бъде толкоз значима, колкото беше в живота на хората някъде при започване на този век. Хората престанаха да слушат и усещат рок музиката като инструмент, с който да схванат света или да се възвисят – изяснява професорът. – Започнаха да я слушат като занимателна музика и, малко откакто това се случи, се появиха мутро-гангстерските метод на живот, другарство, на напред във времето излезе чалгата, псевдопатриотизма и т. н. Така че отслабването на въздействието на рокендрола, отвори пространство и даде опция най-тъмните сили да надигнат глава. С една дума - рокендролът в действителност не съумя, само че не можеш да разчиташ на един музикален род, да прави работата на политици, икономисти и други виновни субекти. Нужен е повсеместен публичен отпор, няма по какъв начин музикантите да се оправим сами “,  счита той.

 

Проф. Дайнов признава, че от дълго време не му се е налагало да изяснява в детайли на чужденците, какви са особеностите на политическото и публично устройство и обстановка у нас.

 

„ Хората идват общо взето готови, само че имаше един интервал към 1996 година, когато пришки ми излязоха на езика да увещавам западни дипломати и да приказвам пред непознати медии „ да не ни отписват “. Това беше по времето на държавното управление на Жан Виденов. Оттогава до момента нещата се трансформираха и към този момент изяснявам, че България постоянно изненадва с това, че реализира повече, в сравнение с наподобява на пръв взор по пътя към някакво европейско съществуване. Когато обаче реализира повече, в сравнение с сама е очаквала, стартира да се оглежда към себе си и да се колебае “, добави политологът-музикант.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР