За предстоящата 2022/2023 учебна година е предвидено делът на учениците,

...
За предстоящата 2022/2023 учебна година е предвидено делът на учениците,
Коментари Харесай

Обсъждат професионалните паралелки при приема в VIII клас в общинските средни училища във Варна

За идната 2022/2023 образователна година е планувано делът на учениците, учащи се в професионални паралелки, да е 61,24 % от целия банкет в VIII клас.

В тази връзка са извършени срещи с шефове на междинни учебни заведения, в които има разкрити паралелки със специалности от специалности, оповестиха от дирекция " Образование и юношески действия " за Moreto.net.

Срещите се организират и в сходство с Правилата за обмисляне, одобряване и осъществяване на държавния план-прием в VIII клас и на спомагателния държавен план-прием в XI клас в неспециализираните профилирани и професионални гимназии, междинните и обединените учебни заведения за образователната 2022/2023 година.

Община Варна има подготвеност за поддръжка на начинания за основаване и развиване на партньорства сред бизнеса и образованието, за осъществяване на училищен практики, въвеждането на научни подходи и нововъведения в професионалното обучение и образование, за търсения в кратковременен проект на решения за реализиране на баланс сред търсенето и предлагането на работна мощ с избрана подготовка на пазара на труда.

По време на срещите се стигна до решения за смяна на към този момент съществуващи специалности с такива от професионално направление „ Компютърни науки “. В СУ „ Пейо Яворов “ изучаваният до момента профил „ Предприемачески “ да се размени с „ Компютърни науки “, компетентност „ Приложно програмиране “, а в VII СУ „ Найден Геров “ - специалността „ Компютърна анимация “ да бъде сменена с „ Приложно програмиране “.

Обсъдени бяха съществуващите специалности „ Съдебна администрация “ в СУХНИ „ Епископ Константин Преславски “ и „ Помощник педагог в развъждането и възпитанието на деца “ в СУ „ Неофит Бозвели “, както и опциите на учениците за стаж и реализация на пазара на труда. Община Варна поема уговорката за обезпечаване на стаж в общински детски градини за помощник-възпитателите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР