За председател на Столичния общински съвет (СОС) ни трябва човек,

...
За председател на Столичния общински съвет (СОС) ни трябва човек,
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Трябва ни боец за председател на СОС

За ръководител на Столичния общински съвет (СОС ) ни би трябвало човек, който е войник, който знае с какво се захваща и е правил това дълги години . Това съобщи по Българска национална телевизия общинският консултант на " Българска социалистическа партия за България " Ваня Григорова.

Според нея добър ход ще бъде изборът на краткотраен ръководител на СОС , с цел да не остава решаването на проблемите на София на назад във времето. 

По думите й  ПП-ДБ-СС би трябвало да схванат, че нямат задоволително електорална поддръжка, с цел да си разрешат да постановат еднолично ръководител на СОС.

" Те би трябвало да проведат отворени диалози, в които първо да бъдат сложени целите от групите, с които желаят да работят. Да се оформи документ, в който има ясно написано какво " да " и какво " не ", и той да бъде основата най-малко за идващите 1 - 2 година ръководство на София. За да е ясно в границите на какъв брой месеца ще се одобряват избрани отчети и ще се подхващат дейности.

По отношение на това, че ГЕРБ ще внесат още веднъж искане за унищожаване паметника на Съветската войска, Ваня Григорова, бе безапелационна, че повдигането на тематиката за  е следващият опит да се сближат най-големите групи в СОС и да намерят причина за пред техните гласоподаватели да създадат " сглобка " - пътят сред ГЕРБ-СДС и ПП/ДБ.

" Темата се истеризира от ГЕРБ, с цел да минимизира всякаква опция за реализиране на консенсус сред ПП-ДБ-СС и нашата група " , добави общинският консултант.

Според нея на всеки му е ясно, че ГЕРБ изобщо не е идеологически срещу Паметника на Съветската войска , а го употребява като инструмент за това да образуват болшинства. Това не е диалог всъщност, той е без излаз.

" Ако го създадат, то ще е извънредно деструктивно държание. Очевидно е, че няма зрялост в този Общински съвет и ще би трябвало да го разрушим, откакто не можем да го накараме да работи ", счита Григорова. 
 Ваня Григорова чака сглобката за СОС
Ваня Григорова чака сглобката за СОС

Загубила изборите, тъй като милионерът може да си заплати акцията

" Ние нямаме проблем със съставянето на коалиция. Това обаче ще стане откакто ни се очертаят целите ", разяснява някогашният претендент кмет на София.

Григорова напомни изказването на кмета Васил Терзиев, че без ръководител на СОС, София би могла да изгуби 77 млн. лева .

" Проблемът е, че общината би трябвало да разплати 77 млн. за осъществени действия, а тези средства съгласно него ги няма, би трябвало да се вземе заем или да се търсят други разновидности. Защото отново съгласно него, в случай че не се разплатят, ще загубим и европейски пари.Поискахме да бъде направен отчет от кмета на София за това по какъв начин ще бъдат изгубени тези 77 млн. лева Да се сформира комисия, да се гласоподава въпросния отчет и, в случай че в действителност има такова съображение, да изберем ръководител на СОС ", сподели още тя.

Ваня Григорова акцентира, че работата на Общинския съвет продължава да тече , само че импортираните отчети би трябвало да бъдат прегледани и гласувани от СОС. Една от тези акции е за основаване на общинско дружество за снегопочистване. Тежката обстановка, в която изпадна София след снега преди седмици, докара до рецензии към общинското сдружение " Софекострой ".

" За мен това беше извънредно недопустимо, изключително откакто всички наложени наказания в размер на 120 хиляди лева бяха на частните сдружения. Но някак се оказа, че и общинското сдружение влезе в устата на ръководещите. Което сочи опит да покажат, че актуалните управления не се оправят и по тази причина би трябвало да бъдат заменени. Аз също считам, че някои би трябвало да бъдат заменени, само че там, където не се оправят в действителност. В противоположен случай ще оставим без всякаква експертиза и познание всички основни общински структури. И по-късно ще се чудим за какво не се оправяме ", сподели още Григорова. 

" Имаме огромни проблеми във връзка с държавния бюджет. Всички знаем, че третият ден от болничните към този момент ще се приема от Национален осигурителен институт. Същевременно майчинството се замразява на равнище 780 лева Това е по този начин, тъй като и двете се изплащат от един фонд. Това значи, че майките поемат третия ден болничен ", даде образец общинският консултант.

По думите й философията е за опазване на 3%-ния недостиг. " Цената на това обаче я изплащат майките, работещите в градския превоз и други ", добави Ваня Григорова.
 СОС и не гласоподава за ръководител, с цел да не се провали
СОС и не гласоподава за ръководител, с цел да не се провали

Борис Бонев: Дадохме си сметка, че в случай че потретим избора, резултатът ще е същият
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР