За пръв път Видин бе домакин на демонстрации и турнир

...
За пръв път Видин бе домакин на демонстрации и турнир
Коментари Харесай

Разнообразни събития предложи и петият ден на Фестивала „Дунавски вълни“ 

За пръв път Видин бе хазаин на демонстрации и шампионат по стрийт фитнес. Атрактивната демонстрация, проведена от Община Видин взаимно със Спортен клуб по стрийтуъркаут „ Издигане “, се състоя до паметника на Свободата в Крайдунавския парк. Участниците премериха сили в две дисциплини – фристайл (свободно комбиниране в границите на 2 минути) и базови извършения (набирания, кофички, клекове с един крак).

​По-късно вечерта пространството към Художествената изложба се преобрази в „ Улица „ Радост “ с помощта на едноименния театър на Маргарита Костова. Той бе подарък за видинските деца, които се потопиха в занимателния свят на клоунадата. Представлението, в което публиката бе иактивен участник, напомни на възрастните насладата от игрите и донесе на всички присъстващи доста усмивки и радостно въодушевление.

​Фестивалният ден приключи с атрактивни демонстрации на ръководителите на работилниците, които през миналите два дни (28 и 29 август) се организираха пред паметника на Свободата в границите на проведения взаимно с платформата за събития Sтетика „ Субкултурен меланж “. Иновативната самодейност си слага за цел да възроди ползата, който в близкото минало са имали доста от видинските младежи към брейк денс, каране на скейт/лонгборд, велосипеден мотокрос, ролери/блейдъри.

​Последният ден на Фестивала „ Дунавски талази “ е отдаден на българския фолклор. На 30 юли (събота) от 10:00 ч. в Спортна зала „ Фестивална ” ще се организира Конкурсът „ Надиграване край Дунав “. От 18:00 ч. на площад „ Бдинци “ ще бъде проведена вечерна хоротека с присъединяване на самодейни сформира и оркестър „ Видин “. Част от събитието ще е и обичайният занаятчийски базар. Специален посетител ще е Ангел Ангелов с неговия „ Юнашки тиган “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР