За пръв път в рамките на последните 2 години наблюдаваме

...
За пръв път в рамките на последните 2 години наблюдаваме
Коментари Харесай

Антикризисни мерки при покупката на имот

За пръв път в границите на последните 2 години следим спад в броя на покупко-продажбите с парцели. „ Да, има към този момент смяна на пазара “, споделя притежателят на организация за недвижими парцели в Пловдив Мирослав Язов. През третото тримесечие на настоящата година се регистрира 10% спад на покупко-продажбите с парцели по отношение на същото тримесечие на предходната година, когато са били подписани 4200 покупко-продажби.

Въпреки плахите първи проблясъци на изстудяване на пазара е значимо да се вземат под внимание някои антикризисни ограничения. Ето и ТОП 5 на препоръките:

1. Винаги проверявайте информацията въз основата, на която вземате решение. „ В момента всевъзможни хора са гурута, влогъри, тик-токъри знаят всичко. Тези, които имат вяра, обаче имат вяра единствено на казаното от тях и не си ревизират информацията, а не е наложително въпросното лице да е право “, споделя Язов и поучава информацията да се ревизира. В момента тя е оръжие, с което доста хора работят на пазара и основават боязън и суматоха, обслужват избрани ползи.

2. Свързвайте се с хора, които се занимават с ходатайство или хора, които продават парцел или са вложители . Не използвайте единствено един канал за реклама. Винаги използвайте голям брой канали.

3. Не спирайте да рекламирате . Идва изстудяване на пазара и първото, което се редуцира е маркетинговият бюджет. „ Откажете ли се от него, отказвате се и вие, тъй като няма никакво значение какво оферирате, в случай че нямате продажби. Продажбите ви движат бизнеса, без значение в какво положение е пазарът или пък вие. Маркетингът е последното, нещо, което би трябвало спестите “, споделя Язов.

И два съвета към купувачите:

4. „ Вземайте по-малък % заем . Участвайте с по-голяма лична вноска “ поучава медиаторът, като предлага да се вземат 60%-70% заемни средства от цената на парцела. „ Това ви дава сигурност, че в случай че да вземем за пример сте си купили жилище в квартал, в който цените трайно стартират да падат, се наложи да го продадете, да имате запаса, че няма да дължите пари на банката, откакто продадете парцела “, изяснява Язов.

5. Не забравяйте, че недвижимият парцел се избира по 3 критерия : локация, локация и още веднъж локация. „ Гледайте местоположението, а не дали е на ниска цена, не дали е преференциален. Ако е на ТОП локация той ще си държи цената. Да, ще е безценен само че ще сте предпазени от възможни по-сериозни придвижвания на пазара нагоре или надолу “, заключава Язов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР