За пръв път в историята, начело на БНТ е осъден

...
За пръв път в историята, начело на БНТ е осъден
Коментари Харесай

Оставка! Коко Каменаров осъден. Карал пиян


За пръв път в историята, отпред на Българска национална телевизия е наказан за пиене

Константин Каменаров е наказан условно и като подобен няма право да е Генерален шеф на Българска национална телевизия.
Шефът на Българската национална телевизия Константин Каменаров е бил наказан за шофиране пийнал. Каменаров е получил присъда от година и три месеца условно с тригодишен изпитателен период, а книжката му е била отнета за година и половина. Решение № 258093, с което е наказан е произнесено на 2 ноември 2017 година, когато той към този момент е общоприет шеф на Българска национална телевизия. 19 минути го потърси за коментар, само че той го отхвърли и диалог, и даже на смс.
Малко преди 04:00 часа на 23 юни 2016 година Каменаров е бил спрян за инспекция от патрул на софийското четвърто районно ръководство, след което му е била направена проба за алохол. Дрегерът отчел 1,65 промила в издишаните от него пари. На Каменаров е била направена и кръвна проба, която също е отчела, че той карал след солидна приложимост на алкохол.В обясненията си по делото той не отхвърля, само че твърди, че вечерта се е прибрал към 23:00 часа в дома си, след което си сипал едно уиски за разпределяне. През този интервал Каменаров „ за стимулиране на метаболизма и загуба на тегло” пиел разтвор от билка Златен корен, която разтварял в чист етилов алкохол (медицински спирт) и във въпросната вечер изпил двойна доза от разтвора. Сегашният началник на Българска национална телевизия показва, че към 02,00 часа получил позвъняване от брачната половинка си (б.р. водещата в Българска национална телевизия Радина Червенова), което съгласно отбраната му „ доста го било разтревожило”. С какво ли? Не е доста ясно, в случай че съдим по обясненията. Радина, явила се като свидетелка по делото, по това време била поканена на празненство и му декларирала, че не се усеща добре, като го помолила да я прибере от тържеството. Защо не си е взела такси, което би лишило по-малко време, не излиза наяве.
Подсъдимият удостоверява, че откакто взел брачната половинка си с неговия джип, тръгнали да се прибират, та бил спрян от полицейски чиновници за инспекция, като му била осъществена проба за алкохол, а след това бил съпроводен от полицейските чиновници до болнично заведение, където дал кръв за проучване.
Каменаров декларирал пред съдиите, че е почтен и упорства да бъде оневинен. Според юриста му дрегерът отчел 1,65 промила, тъй като клиентът му е използвал характерна билка за намаляване, която е разтварял в медицински алкохол. Изпитото от Каменаров уиски не би могло да покаже такива стойности на алкохол в издишаните от него пари.
За сходно нарушение (б.р. шофиране в нетрезво положение с 1,65 промила) законът планува отнемане от независимост сред 1 и 3 години, санкция сред 200 и 1000 лв. и отнемане от право на ръководство на МПС.
Съдебният състав обаче е решил да осъди актуалният началник на Българска национална телевизия на година и три месеца условно с три годишен изпитателен период. Това се дължи на чистото му правосъдно минало и на обстоятелството, че тази му демонстрация била „ изолиран случай в неговия живот”. Книжката на Каменаров е била отнета за година и половина. Глобата му е 600 лева, което съгласно съда било съобразено с материалното му състояние.
Самият шеф на Българска национална телевизия бе потърсен от 19’ за коментар по отношение на излязлата присъда, само че той не отговори на нашите въпроси до публицистичното привършване на броя. Ще се радваме да поместим позицията му.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР