За пръв път сме изправени пред безпрецедентна ситуация. Може да

...
За пръв път сме изправени пред безпрецедентна ситуация. Може да
Коментари Харесай

Шефът на СОС: Заради тънки сметки ПП-ДБ и „Спаси София“ принасят в жертва жителите на София

„ За пръв път сме изправени пред невиждана обстановка. Може да не успеем да съберем поддръжка за бюджета. ПП–ДБ и Българска социалистическа партия са близо половината от СОС. Групата на ГЕРБ сме с 26 гласа. До момента диалозите демонстрират, че поддръжка от тях няма да получим “. Това съобщи ръководителят на СОС Георги Георгиев.

„ Днес имаме безапелационна позиция на Демократична България и „ Спаси София “. Намирам това за безконтролно, нещо, което може да се дефинира като тотално безсрамие и безхаберие. Имаме 2200 нови места в детски градини и ясли. 85 нови групи са разкрити, постройките са издигнати, обзаведени, назначени са учителите, парите ги има в бюджета, само че в случай че не бъде утвърден, не можем да осигурим издръжката на децата и по този начин тези 2200 деца би трябвало да останат в домовете си “, сподели още Георгиев.

Председателят на СОС акцентира, че в този момент се построява 100 км канализация в целия град.

„ Това е голям европейски план, при който личните средства са налични в бюджета, само че без бюджет няма да можем да продължим работа. Следва градът да остане разкопан за изборите, само че и за цялата зима, защото няма по кое време да се довършат плановете “, сподели Георги Георгиев. „ На трето място имаме голям проблем в областта на културата. Обезпечили сме нарастване на техните заплати, това не може да се случи, макар че парите са налични “, разяснява той, след което посочи, че през днешния ден е чел позиция на сътрудниците от Политическа партия – Демократична България и Спаси София с презрян опит за обосновка за какво няма да бъде подсилен бюджетът.

„ Съображението не вдигайте в този момент заплатите на учителите, въпреки че това се е случило с държавния бюджет, не увеличавайте в този момент заплатите на артистите, с цел да дойдем ние на власт, е безсрамие. Призовавам всички жители да се извърнат към общинските съветници, които са избрали, без значение от партията, с цел да им потърсят отговорност за какво досега правейки си тънки сметки за изборите, ще принесат в жертва жителите на София “, прикани Георгиев.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР