За пръв път след Студената война Германия актуализира плановете си

...
За пръв път след Студената война Германия актуализира плановете си
Коментари Харесай

За пръв път след Студената война Германия актуализира плана за военно време

За пръв път след Студената война Германия актуализира проектите си при положение на боен спор.

Рамковата инструкция за цялостна защита е оповестена тази седмица, оповестява CNN. Документът се състои от 67 страници и планува кои изби и метростанции ще се употребяват за бункери, разписва дажби, както и наложителна наборна работа в армията при положение на война.

Това е още един знак за това, че Германия е принудена да приспособява своята защита и военна политика след началото на войната на Русия против Украйна, макар че имаше твърда антимилитаристична позиция през последните 80 година

Преди дни немският министър на защитата Борис Писториус съобщи по време на чуване в Бундестага, че страната би трябвало да е подготвена за война до 2029 година.

Документът планува наложителната наборна работа в армията да бъде възобновена при положение на боен спор. Разписано е и, че немската работа по заетостта може да изиска от пълнолетни да работят в избрани области, като медицински сестри, в пощите или пекарните.

В случай на война с Русия Германия ще бъде изправена пред рецесия в доставките, в това число на зеленчуци и плодове, написа още в документа, отбелязва CNN. Затова се планува държавното управление да съхранява пшеница, ръж и овес, с цел да сътвори запас от ориз и варива за доставяне на популацията, изключително в градските центрове. Документът планува проект при вероятно въвеждане на дажби, като се подсигурява по един топъл обяд дневно.

Ключови енергийни запаси като бензин и дизел могат да бъдат лимитирани с купони, в случай че станат нищожни.

„ Руската експанзия изцяло промени обстановката със сигурността в Европа - преди всичко измежду нашите източни сътрудници от Европейски Съюз и НАТО, да вземем за пример в балтийските страни, само че също и заради хибридни закани като хакерски атаки, шпионаж и дезинформация тук “, споделя немският вътрешен министър Нанси Фезер, представена от CNN.

Документът вкарва условия за немските лечебни заведения, ако се наложи да се приготвят за лекуване на огромен брой пациенти за дълъг интервал от време.

Добавя се, че в случай че избухне война, немското население не може да разчита „ проведената от държавното управление помощ “ да бъде предоставена неотложно, заради риска „ вреди да настъпят по едно и също време на огромен брой места “.

Ето за какво, се споделя в него, цивилните би трябвало да са подготвени да оказват помощ първо на себе си, както и да дават помощ на съседите, когато е допустимо.

Мазетата, подземните паркинги и метростанциите би трябвало да се употребяват като краткотрайни бункери, се показва в документа.

Властите ще имат право да изтеглят цивилни в избрани региони, само че без да разделят фамилиите, се показва още в документа.

Актуализираните военновременни проекти на Германия идват на фона на непрекъснатата опасност за сигурността на Европа, която съставлява съветският президент Владимир Путин. Войната на Русия в Украйна продължава втора година, а опасенията се, че спорът може да прерасне в по-широка война с присъединяване на НАТО.

В сряда немският министър на защитата Борис Писториус беше представен от Deutsche Welle да споделя: „ Трябва да сме подготвени за война до 2029 година ", като прибавя, че " не би трябвало да имаме вяра, че Путин ще спре на границите на Украйна. “

Подобни опасения изрази преди време и някогашният министър на защитата на Обединеното кралство Бен Уолъс, напомня CNN. През февруари той съобщи, че „ войната идва “ във Англия до края на десетилетието, като прикани за повече вложения в защитата.

През последните седмици Русия насочи някои от най-острите си предизвестия към Запада до момента. Германия, както и други съдружници на Украйна, към този момент дадоха позволение на Киев да употребява оръжията за удари по лимитирани цели в съветска територия.

разказа даването на западно оръжие като „ доста сериозна и рискова стъпка “, която съгласно него може да докара до въоръжаване на враговете на Москва.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР