За пръв път престижните международни награди Камион на годината, Ван

...
За пръв път престижните международни награди Камион на годината, Ван
Коментари Харесай

Вижте победителите в международния конкурс Автомобили за работа 2018

За пръв път влиятелните интернационалните награди Камион на годината, Ван на годината, Международен пикап и Автобус на годината се връчват на българските и районните представители на отличените марки. Това ще се случи през днешния ден, 23 февруари 2018 година на специфична гала-вечер в Рейнбоу Плаза, София.

Международните награди Камион на годината 2018, Ван на годината 2018 и Международен пикап 2018 бяха оповестени и връчени на производителите на съответните марки от президентите на журитата на специфична гала през ноември в Лион, Франция по време на ревюто Solutrans 2017. Наградата Автобус на годината 2018 бе връчена през октомври по време на ревюто Busworld Europe 2017 в Кортрейк, Белгия.

Камион на годината 2018

С наградата Международен камион на годината 2018 е отличена новата гама на DAF CF/XF. Това ново потомство камиони на холандския производител DAF, в което влизат усъвършенстваните и актуализирани серии XF и CF събра най-вече точки от гласовете на журито International Truck of the Year. DAF XF/CF завоюваха поради множеството новости и подобренията в силовата линия, във външния тип, в софтуерните системи за ръководство и сигурност, в кабината. Двигателният тракт включва усъвършенствани 11- и 13-литрови мотори, нов предавателен механизъм, нови задни мостове с по-бързи предавателни връзки. След неколкократни проби на разнообразни модели в разнообразни условия журито е било впечатлено от прецизната взаимна работа на обособените системи в камиона, както и от лекотата и комфорта на ръководство. Двигателите са с нараснала мощ и повишен въртящ миг, а всички новости са въведени за по-нисък разход на гориво и по-висока успеваемост. В резултат DAF понижава разхода на гориво – приблизително със 7% при цялата си гама.

Статуетка на премията и плакет се връчва на Георги Загоров, изпълнителен шеф на Турботракс България - формален дилър на DAF Trucks N.V. в България.

За журито International Truck of the Year (ITOY)

Наградата Международен камион на годината (International Truck of the Year) се присъжда всяка година от 1976 година до момента след подробни драйв проби на номинираните претенденти. Днес журито Международен камион на годината е формирано от 23-ма публицисти от профилирани издания от 23 страни от Европа, плюс Русия и Турция, както и от 7 асоциирани членове от целия свят. Българският представител в журито е Снежина Баджева.

Ван на годината 2018

Наградата Международен ван на годината 2018 завоюва новата лекотоварна серия на Iveco - Daily Blue Power. Италианският производител заслужи наградата за стартирането на пазара на нова гама, в която влизат три високоекологични лекотоварни автомобила. Чрез Daily Blue Power Iveco дава опция на клиентите си да избират сред три високоефективни разновидността на задвижване, всеки от които е с понижено нездравословно влияние върху околната среда и дава отговор на всички европейски регулации за достъп до градските центрове. Изборът е сред:

- 2,3-литров дизелов мотор Евро-6, който към този момент покрива условията на европейските регулации Real Driving Emissions (RDE), които влизат в действие през 2020 г.;

- 3-литров мотор на компресиран природен газ (CNG), който за пръв път се комбинира с автоматизираната 8-степенна предавателна кутия Hi-Matic;

- актуализирана и усъвършенствана версия на електрическия ван на марката.

Татяна Бенова, маркетинг управител на IVECO за Централна и Източна Европа, получи плакет и статуетката за Международен ван на годината 2018.

За журито International Van of the Year (IVOTY)

Призът Международен ван на годината е присъден за пръв път през 1991 година В журито International Van of the Year (IVOTY), което дава премията всяка година, сега членуват 25 публицисти от 25 страни от Европа, Русия и Турция. България е показана в журито от Лъчезар Апостолов.

Пикап на 2018 година

След успореден тест на четирима претенденти, извършен в Румъния през ноември 2017 година, интернационалното жури присъди премията Pick-up Award 2018 на Volkswagen Amarok V6. Amarok заслужи влиятелното отличие поради гамата си от V6 дизелови мотори и разнообразните разновидности на модела. Журито е останало впечатлено от изчистения дизайн, отличното напасване и комплектност на детайлите, просторната и комфортна кабина с съвременен интериор. Осемстепенната автоматизирана предавателна кутия и трилитровият V6 мотор са посочени от журито като неповторими за класа, а представянето им на асфалт и отвън пътя е регистрирано като чудесно.

Наградата Международен пикап 2018 получи Нестор Несторов, бранд управител Volkswagen Лекотоварни коли в Порше БГ ЕООД.

За журито International Pick-up Award (IPUA)

През 2010 година част от публицистите, членуващи тогава в журито IVOTY учредиха още една премия - Международен пикап (International Pick-up Award), която се присъжда на всеки две години след успореден офроуд тест на претендентите. Красимир Кирилов е българският представител в това жури.

Автобус на годината 2018

Irizar i8 Integral, флагманът на испанката марка завоюва наградата Автобус на годината 2018 след четиридневен тест на претендентите, извършен от интернационалното жури през септември 2017 година в Швеция. Изключителен дизайн, комфорт, качество на материалите, направата и сглобката, сигурност, непоклатимост, динамичност, успеваемост и съвършено пътно държание - това бяха преимуществата на i8 Integral, регистрирани от членовете на журито. Гамата на i8 е извънредно богата, само че премията бе присъдена на участвалата в теста версия Integral. Това е вид със самоносеща структура, без шаси, която се предлага единствено с мотори на DAF и автоматизирана предавателна кутия на ZF.

Наградата Автобус на годината 2018 се връчва на Хосе Гарсия, районен управител продажби в Irizar.

За журито International Bus and Coach of the Year

За пръв път премията Автобус на годината е присъдена през 1989 година Победителят се дефинира след успореден пътен тест на претендентите. В нечетна година пробата е за туристически рейсове и премията е Coach of the Year, а в четни - за градски и купата е Bus of the Year. Журито International Bus and Coach of the Year e формирано от 22 публицисти от 22 европейски страни, а българският представител в него е Лъчезар Апостолов.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР