За пръв път от три години бях в офиса и

...
За пръв път от три години бях в офиса и
Коментари Харесай

Свърши ли и в България тихият лукс на хоум офиса?

„ За пръв път от три години бях в офиса и това ми е задоволително за идващите най-малко три “ - думите са на един от хилядите чиновници в България, които посрещнаха 2024 година с новината, че от януари ще работят още веднъж от офиса.

След 4 години работа от у дома - за не дребна част от тях това съставлява тотална смяна в метода на работа и към два часа в допълнение, прекарани в път до офиса и назад.

Mного компании вършат опити за връщане на чиновниците в офиса още от 2022 година, само че в този момент като че ли се случва много по-рязко и всеобщо.

Връщането на чиновниците в офисите идва на фона на изстудяване пазара на труда и заледяване на търсенето на нови чиновници в IT сферата.

Не малко заетите в бранша споделят, че бонусите и годишните индексации на заплатите в последните месеци са били по-ниски от това, което са очаквали.
Има ли предзнаменование за рецесия в IT бранша и можем ли да търсим връзка с изкуствения разсъдък?Пазарът на труда към момента ли е центриран към чиновниците и какви са трендовете за 2024 година?Работодателите желаят чиновниците да се върнат в офисите, само че хората не – какво следва?
 София Коен, nploy

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР