За пръв път от половин век Конгресът на САЩ ще

...
За пръв път от половин век Конгресът на САЩ ще
Коментари Харесай

САЩ разсекретяват тайните за НЛО

За пръв път от половин век Конгресът на Съединени американски щати ще организира първото обществено чуване за това какво знае за НЛО, което сега публично се назовава „ неидентифициран въздушен феномен”, оповестява Си Ен Ен. Промяната в името се постанова, защото по-популярният термин НЛО (неидентифициран летящ обект) от дълго време се свързва най-общо с понятието " извънземен галактически транспортен съд ".

Изслушването ще се концентрира върху първичната оценка на Пентагона за 144 отчета за неидентифицирани обекти от 2004 година насам, от които е открито рационално пояснение единствено на един, съобщи Нова.

„ Американският народ чака и заслужава водачите в това държавно управление и разузнаване съществено да оценят и да отговорят съответно на всяка евентуална опасност за националната сигурност”. Това показва в изказване конгресменът демократ от щата Индиана Андре Карсън, който оглавява комитета, организиращ чуването. От своя страна ръководителят на Комисията по разузнаването Адам Шиф акцентира, че „ Американският народ заслужава цялостна прозрачност”.

Необяснимите събитие и тяхната възможна връзка с извънземен разсъдък подхранват въображението на обществеността и поп културата от 1947 година, когато се случи по този начин нареченият „ случай от Розуел”. Тази седмица обаче мотивът за чуването се корени в много по-скорошни събития. Тези неидентифицирани явления са следени и записани от военните през последните няколко десетилетия, като информацията за тях, като се изключи че изтече обществено - беше доказана и по-късно разкрита от американското държавно управление.

През 2020 година сенаторът от Флорида Марко Рубио прокара закон, съгласно който шефът на Агенцията за национална сигурност трябваше да изготви отчет за „ неидентифицираните въздушни феномени”, в това число за летящи обекти, останали неразпознати. Документът от 9 страници беше оповестен на 25 юни 2021 година и провокира повече подигравка и закачки в обществените мрежи, в сравнение с суматоха измежду популацията.

През декември президентът Джо Байдън подписа закон, по силата на който беше основана специфична организация, която да проверява точно сходни загадъчни феномени и да изготвя годишен отчет, който да показва на Конгреса.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР