За пръв път от дълги години загубите на Волжският автомобилен

...
За пръв път от дълги години загубите на Волжският автомобилен
Коментари Харесай

АвтоВАЗ излезе на печалба

За пръв път от дълги години загубите на Волжският авто цех са по-малко от приходите, излиза наяве от финансовия доклад на компанията за първото тримесечие на 2018-а. Чистата облага на съветския авто колос от януари до март възлиза на 600 млн. рубли (€7.86 млн.) против загуби от 2.8 милиарда рубли (€36.68 млн.) за същия интервал през 2017 година Основната причина за обрата обаче не са продажбите на АвтоВАЗ, а събитието, че главните акционери Renault и "Ростех " са конвертирали задълженията на предприятието в акции, т.е. са го декапитализирали.

Все отново други индикатори, които не са свързани с облагите на хартия, също бележат растеж. Оборотът е повишен с 40.8% до 64.8 милиарда рубли (€848.9 млн.), а оперативната облага - от 1.8 на 2.7 милиарда рубли (€35.3 млн.).

През първото тримесечие на годината продажбите на Lada в Русия са се увеличавали по-бързо от междинните темпове на растеж на пазара. Заводът е съумял да пласира 79 114 автомобила или с 28.8% повече, в сравнение с през януари-март 2017-а, с което пазарният дял на марката е достигнал 20.1%. Три модела на АвтоВАЗ са влезнали в челната десетка на най-продаваните в страната - Vesta е на второ място, Granta - на трето, а Largus - на осмо.

Растат и продажбите зад граница. През първото тримесечие заводът е изнесъл в чужбина 7 861 автомобила, с 25% повече от аналогичния интервал предходната година. Лъвският къс от износа се пада на Беларус и Казахстан, само че АвтоВАЗ има проекти да стартира износ и в други страни като Тунис и Чили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР