За пръв път миряните от най-малкото село на Община Монтана

...
За пръв път миряните от най-малкото село на Община Монтана
Коментари Харесай

Камбаната на храм „Свети Георги“ събра село Войници /снимки/

За пръв път миряните от най-малкото село на Община Монтана Войници честваха храмов празник на Гергьовден, оповестиха от локалната администрация.
Новата църква бе осветена през есента предходната година от Видинския митрополит Даниил и е една от петте, издигнати през последните 10 години в общината.
Днес на Светли четвъртък празничната работа и освещаването на курбана за Свети Георги Победоносец води отец Ангел Томов.
„ Храмът е едно благодатство за село Войници и благодаря на кмета Живков че във всички села на общината към този момент има църкви, съобщи кметският наместник Красимир Цеков. Тук до момента не е имало и по-важното занапред нататък е да я поддържаме “, добави той.
Във Войници живеят 56 души по непрекъснат адрес, с пришълците са към 80. В селото има един разбъркан магазин, който работи всеки ден и събота до обяд. Читалището от дълго време е закрито, само че постройката му е ремонтирана и се отваря за общоселски сбирки.
„ Люлки си имаме, църква си имаме, всичко си имаме, като в огромните села ", споделя Цеков и се разсмива.
Все отново признава, ме инфраструктурата е малко калпава, само че в този момент ще я постегне, тъй като до момента всички средства отивали за храма.
„ Радвам се, че и след откриването на храма продължава да има хора, тъй като поради тях бе издигнат този храм “, съобщи Златко Живков – кмет на община Монтана.
Той пожела на всички живот, здраве и мощ да се преборят с всички неприятни неща по този начин, както Свети Георги е победил змея.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР