За пръв път компанията-майка на Google - Alphabet, съобщи публично

...
За пръв път компанията-майка на Google - Alphabet, съобщи публично
Коментари Харесай

За пръв път публично излезе статистика за финансовите резултати на YouTube

За пръв път компанията-майка на Гугъл - Alphabet, заяви обществено какъв брой печели от видеоплатформата YouTube, оповестява БГНЕС, базирайки се на Euronews.
Според формалната информация, YouTube е донесъл доходи от 15,2 милиарда $ през 2019 година. Резултатът особено за последното тримесечие на предходната година са 4,7 милиарда $, което не включва парите от клиентите на YouTube TV и YouTube Premium.
Публикуваните данни дават и историческа вероятност за развиването на видеоплатформата като бизнес и по-специално за растежа на постъпленията от реклами. През 2017 година те са били 8,15 милиарда $, а единствено две години по-късно са съвсем 2 пъти повече от това.
Досега детайлите за финансовите параметри на YouTube бяха строго защитавана загадка. Гугъл купи уеб страницата през 2006 година и го трансформира в безспорен водач в шерването на видео.
Освен това, Alphabet записва доходи от 8,9 милиарда $ единствено от даването на така наречен облачно предпазване. Търсачката на Гугъл и останалия рекламен бизнес на компанията е донесла доходи от 98,1 милиарда $ през 2019 година.
Това е първият толкоз обстоен отчет, откогато Сундар Пичай стана основен изпълнителен шеф на Гугъл през 2015 година. През декември той беше назначен и за шеф на Alphabet. Тогава създателите на Гугъл Лари Пейдж и Дейвид Брин оповестиха, че се отдръпват от постовете си на изпълнителен шеф и президент на компанията.
Иначе, общите доходи на Алфабет от 46,1 милиарда $ за последното тримесечие бяха малко под упованията на специалистите. А макар че облагата беше по-висока от предстоящото, акциите на Alphabet спаднаха с към 4 %, след оповестяването на данните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР