За пръв път германски футболни привърженици получиха право да използват

...
За пръв път германски футболни привърженици получиха право да използват
Коментари Харесай

Германският футбол за пръв път позволи пиротехника, но под условия

За пръв път немски футболни последователи получиха право да употребяват пиротехника. Това обаче ще стане при ясни условия и в следена среда, оповестява " Дойче веле ".

Германският футболен съюз (DFB) даде зелена светлина на ентусиастите на " Хамбургер ", който ще одобри " Карлсруе " в мач от Втора Бундеслига в събота. Комисията за предварителна защита, сигурност и футболна просвета към DFB разреши на почитателите на тима да слагат 10 димки зад една от вратите в региона сред трибуните и терена, до момента в който двата състава излизат на игрището.

Пиротехническо шоу ще се организира от избрани почитатели, които ще бъдат следени от специалист по пиротехника. Пожарната също ще бъде нащрек, ако би трябвало да реагира.

Експериментът е първи за професионалния футбол в Германия и идва в миг, когато последователите и управляващите са в обтегнати връзки по дебата за пиротехниката. През предишния сезон клубовете от Бундеслигата бяха санкционирани с над 1 милион евро за потреблението на димки, бомбички и фойерверки от почитателите.

Президентът на " Хамбургер " Бернд Хофман е последовател за намирането на работещо решение за почитателите, които считат пиротехниката за част от тяхната почитател просвета.

" Не може нещо да бъде част от всеки музикален концерт и да не е разрешено във футбола ", сподели Хофман, представен от " Дойче веле ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР