За пръв път армията на САЩ и частите на правителството

...
За пръв път армията на САЩ и частите на правителството
Коментари Харесай

САЩ и афганистанските служби вече убиват повече цивилни от талибаните

За пръв път армията на Съединени американски щати и частите на държавното управление са умъртвили повече цивилни в Афганистан от талибаните и други терористични групи, с които се борят, оповестява Агенция Франс Прес.
Статистиката е показана в отчет на Организация на обединените нации, оповестен през днешния ден (24 април).
От началото на 2019 година американските бомбардировки и акциите на проправителствените афганистански отряди са лишили живота на 305 цивилни. За същия интервал талибаните и други терористични групировки са умъртвили 227 цивилни.
В отчетът за тримесечието на задачата на Организация на обединените нации в Афганистан се споделя, че огромният брой цивилни жертви се дължат на удари от въздуха, издирвателни интервенции или задачи на подкрепяните от Съединени американски щати проправителствени отряди, които " постоянно работят безнаказано ".
Откакто Доналд Тръмп пристигна на власт, той даде по-голяма независимост на американската войска да бомбардира в Афганистан. Съединени американски щати ускориха въздушната си акция против талибаните, които сега управляват напълно или отчасти повече провинции от който и да било миг след свалянето им от власт през 2001 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР