За повечето момичета идването на цикъла е тежък период в ...

За повечето момичета идването на цикъла е тежък период в

5 причини цикълът да е по-тежък и неприятен

За множеството девойки идването на цикъла е тежък срок в месеца. Свързва се с изменчиво въодушевление, болки в корема, нервност, намалено възприятие на комфорт, апетит за сладко. Има някои месеци, в които цикълът е по-тежък, противен или мощен от други. Ето какви може да са аргументите за това, съгласно " Elite Daily ".

Да си набавяте задоволително сън е доста значимо, изключително по време на цикъл. Ако не спите задоволително това въздейства зле на Постановление на Министерски съвет и на самия цикъл. Д-р Джесика Шепард споделя, че в случай че не си набавяте нужното количество сън по време на цикъл, вие ще сте по-раздразнени и изтощени. Това стресира тялото. Малкото сън води до смяна и в хормоните, което може да направи цикъла неточен.

Храни, като пицата, пържените картофки и бейгълите може да са доста вкусни и да усъвършенстват настроението за миг, само че те са цялостни с бяла захар и брашно, които предизвикват възпаления. Цикъл + в допълнение инфектиране е равно на призрачен сън. Препоръчва се да ядете повече пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци.

В другите срокове цикълът може да е по-тучен и тежък. Матката изпуска кръв всеки месец, като метод за филтриране на организма. Понякога кръвта е по-малко, от време на време повече. Стресът, хормоналните смени, закъсняването на цикъла-това са все неща, които могат да повлияят на количеството кръв. Така и неприятните признаци се ускоряват.

Ако в последно време сте били по-уплашени, напрегнати и заети, това също въздейства на менструацията. Опитайте се да се успокоите и да си починете, даже по време на цикъл. Стресът може да ускори кървенето и да усили действието на неприятните признаци, само че и от време на време може да аргументи загуба на цикъл. Правете извършения, медитирайте, разхождайте се из природата, с цел да се успокоите.

Ако забелязвате огромни смени в кървенето, цикъла и Постановление на Министерски съвет, може би би трябвало да посетите доктор. Ако един път цикълът ви е по-тучен и мъчителен, това не е обезпокоително, само че в случай че към този момент няколко месеца (3 или 4) е по този начин, отидете на обзор. Ако забелязвате доста по-щедро кървене, евентуално е да сте развили анемия и да губите желязо.

Източник: teenproblem.net