За повечето хора консумацията на малко кофеин е безвредна —

...
За повечето хора консумацията на малко кофеин е безвредна —
Коментари Харесай

Колко кофеин е твърде много? „Заредената лимонада“ на Panera повдига въпроси

За множеството хора потреблението на малко кофеин е безвредна — само че прекалено много може да бъде рисково. Последните вести повдигнаха въпроси по отношение на количеството кофеин в някои известни питиета и какво би трябвало да знаят потребителите за евентуалния резултат върху здравето.

Съдебно дело, заведено в понеделник, твърди, че мъж е получил съдбовен сърдечен арест, откакто е изпил три Висококофеинови „ Заредени лимонади “ на Panera Bread. През октомври родители на студент със сърдечно заболяване обявиха, че щерка им е умряла, откакто е изпила една от напитките. Говорител на Panera сподели, че компанията „ застава твърдо зад сигурността на нашите артикули “ и не има вяра, че правосъдните каузи са основателни.

По-рано тази година сенатор Чък Шумър изрази угриженост по отношение на високото наличие на кофеин в PRIME Energy питиета, призовавайки Администрацията по храните и медикаментите да проверява. Лекарите също по този начин предизвестиха за деца, които употребяват питиета PRIME – марка, съоснована от звездата...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР