За повечето хора едва ли има нещо по-добро от сладката

...
За повечето хора едва ли има нещо по-добро от сладката
Коментари Харесай

Колко продължава идеалната следобедна дрямка

За множеството хора надали има нещо по-добро от сладката следобедна сънливост. Колко би трябвало да продължи тя, с цел да се усъвършенстват енергийните равнища на организма ни и да се избегне чувството за спомагателна отмалялост след следобедния сън?
Eкспертите са безапелационни: Тя би трябвало да трае 90 минути. За час и половина тялото и мозъкът съумяват да преминат през всички стадии на съня и да създадат цялостен цикъл. Ако спите по-малко или пък повече, има огромна възможност да се разсъните даже по-изморени.
 Вижте какъв брой продължава съвършената следобедна сънливост Вижте какъв брой продължава съвършената следобедна сънливост
Eкcпeрти настояват, чe нe вcякa пoчивкa e пoлeзнa зa прaвилнoтo функциoнирaнe нa чoвeшкия oргaнизъм. Тaкa нaпримeр cлeдoбeднaтa дрямкa нe...
Най-добре е следобедният сън да е сред 13 и 16 часа. Ако дрямката е по-късно това води до намаляване на равнищата на аденозин и няма да можете да заспите вечерта.

Специалистите поучават още, да не оправяме леглата си заран, тъй като по този начин завивките ни ще имат достъп до въздух и светлина, които пък унищожават акарите, които могат да смутят съня ни през нощта.  
И в случай че следобедната сънливост не допустима постоянно в работната седмица, то тя е отличен метод да отдъхнете същински през уикенда.
 Лекар поучава: Важно за здравето е да спим без облекла Лекар поучава: Важно за здравето е да спим без облекла
Средно изгаряме към 300 калории, до момента в който спим през нощта. Това сподели доктор Хелън Лоул в предаването на Channel 4 „ Как да отслабнем...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР