За повече яснота, депутатката с нежен глас посъветва българите –

...
За повече яснота, депутатката с нежен глас посъветва българите –
Коментари Харесай

Къртици: Колко процента от агентите и политиците ни ще минат на п...

За повече изясненост, депутатката с гальовен глас посъветва българите – не знам дали ни приема за сънародници – да го дават по-полека с НАТО и американските бази на наша територия, тъй като може да пострадаме неприятно. Водещият Гошо я гледаше като човек с нарушени когнитивни функции… Вместо да я попита тя жител на коя страна е и кой й заплаща великодушната заплата и всички екстри към нея?

 

Два дни след отправеното кремълско предизвестие посредством евродамата от Българска социалистическа партия, отряд от службите ни нахлу по холивудски в ГДБОП. Задържан бил чиновник, който шпионирал в интерес на Русия.

Час-два по-късно научихме, че има обвинен за съучастие в шпионажа и в ДАНС.

Засега толкоз.

 

Много екшън, малко изненади.

 

Родните структури за запазване на националната сигурност са толкоз ефикасни, колкото и техните сътрудници от структурите, които би трябвало да борят корупцията по високите етажи на властта. Тоест – нула.

Въпросните ченгета или сътрудници, както там се водят по ведомост, предавали секретна информация на руснаците, която придобивали по линия на обмена и контактите с партньорските служби. Партньорски служби, както е известно, са тези на страните-членки на НАТО и Евросъюза. Не на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и ЩАЗИ, както им се желае на някои говорещи глави у нас. Ген. Вадим Бакатин и Маркус Волф са минало, което повече няма да се върне. Но митът за тях е жив в някои кръгове и те към момента му се кланят.

 

Министерство на вътрешните работи дава нищожна информация през медиите, едвам внуши, че заслугата за залавянето на въпросните „ къртици “ е напълно негова. Само че заслугата е на непознати служби, които са разкрили теча на тайни от българските структури. Отвън са показали кои са слугували – против възнаграждение, непринудено или поради зависимости – на тайните служби на Кремъл. Това е истината, няма значение какви пояснения ще чуем тук.

 

Такива неща се случват по целия свят. Всяка огромна, междинна и даже дребна шпионска централа вербува сътрудници. По друг метод, само че класическите начини са: пари, дами, алкохол или композиция от тях. Нужни са им сведения, значими за техните управници. При положението на българските служби, да бъдат вербувани техни чиновници не е велико достижение.

 

Но и това не е най-големият проблем, в случай че имахме контраразузнаване на място и вътрешни органи, които да подлагат на инспекции лоялността на чиновниците в тези значими звена.

90% от чиновниците ще се издънат на полиграфа, в случай че се правят инспекции, както в доста страни. Е да, само че тук това не се прави, тъй като било обидно? А да предаваш страната си какво е? Да си подкупен, политически привързан, подвластен от мафиотски структури? Това не е обидно, съгласно патриотичния критерий на родните Джеймсбондовци и Емилбоевци.

 

А какъв брой от политиците ни биха потвърдили лоялността си към България пред полиграфа?

 

И по какъв начин да се случи пречистване от непознати сътрудници и „ къртици “ в службите ни, когато отпред на Държавната организация „ Национална сигурност “ е Пламен Тончев, артилерийски офицер, който е натрупал стаж в контраразунавателните звена на Кюстендил и Враца? Колко шпиони и агентурни мрежи е разкрил през живота си? Освен това е назначен на този диспропорционален за скромната му персона пост от президента Румен Радев през 2021 година по време на едно от служебните държавни управления. Когато го негови познати го посъветвали да се отдръпна почтено, той свивал плещи: Дал съм дума на военачалник Радев, не мога да напусна.

 

Дал е дума на Румен Радев, не на страната си! Разбирате ли за каква подигравка на преданост приказваме?

 

Затова нямаме упования за каквато й да било успеваемост в неутрализирането на дейностите на съветските служби на български терен. Отнася се и за други служби, само че тези на Москва в този миг са изключително нападателни в придобиването на информация за дейности против съветски банки, компании и предприемачи от листата със наказания против тях. Путин има потребности от милиарди, с цел да води кървавата война против Украйна и е подготвен на всичко, с цел да си ги обезпечи. Как? Чрез подставени лица и бизнеси в разнообразни страни. Най-удони са такива като България, където националната сигурност е в ръцете на дилетанти и проруски настроени човеци. За тях е върховен национализъм да слугуват на Кремъл.

Миналата седмица бе арестувана латвийска евродепутатка по обвиняване, че е работила като съветски сътрудник в централата на Европейски Съюз в Брюксел. Ще проверява ли някой родните евродепутати и депутати в Народно събрание, които с плам и жар пропагандират опорните точки на Путин и слагат страната ни в комплицирано състояние във връзка с отговорностите ни в Европейски Съюз и НАТО?

 

Не чакам отговор. Но знам какъв е.

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР