За повече от 186 090 нови случая със симптоми на

...
За повече от 186 090 нови случая със симптоми на
Коментари Харесай

Над 186 хиляди заразени с коронавирус в Северна Корея

За повече от 186 090 нови случая със признаци на тресчица и за още един умрял , заяви формалната телеграфна организация КЦТА. Повече от от 2 милиона души от общо 2,5 милиона случая са се излекували, заяви организацията. Официалният брой на умрелите е 67.

За първи път от съвсем 10 дни новите случаи на " тресчица " в Северна Корея спаднаха под 200 хиляди , оповестиха държавни медии, отбелязвайки " позитивна наклонност ", откакто бяха взети ограничения за преодоляване на първата приета вълна на ковид в страната, съобщи Ройтерс.

Вълната от COVID-19, оповестена на 12 май, породи опасения поради неналичието на ваксини, неприятната здравна инфраструктура и евентуална продоволствена рецесия в страната с население 25 милиона души. Северна Корея отхвърли множеството оферти за задгранична помощ, затвори границите си и не разрешава самостоятелна инспекция на формалните данни.

Очевидно при недостига на проби за COVID-19 Пхенян не е удостоверил същинския брой на инфектираните. Вместо това здравните управляващи регистрират броя на хората със признаци на тресчица , което прави мъчно да се оцени мащабът на вълната на ковид, споделят специалисти.

" Сегашната обстановка с разпространяването на ковид в Корейската народнодемократична република сочи позитивна наклонност на преход от внезапен растеж при започване на епидемията към спад, откакто епидемията беше овладяна ", написа КЦТА.

Антиковидните ограничавания може да играят роля в неналичието на отговор от страна на Северна Корея на предложенията за договаряния, сподели през днешния ден почитан американски чиновник единствено ден откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън заяви, че е предложил ваксини на Пхенян.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР