За постигнатото споразумение България да влезе в Шенгенското пространство по

...
За постигнатото споразумение България да влезе в Шенгенското пространство по
Коментари Харесай

Корнелия Нинова писна, иска спешно изслушване на Денков: Пълен провал! Излъгахте народа

За постигнатото съглашение България да влезе в Шенгенското пространство по въздух и вода българското държавно управление се е съгласило да допусне безграничен брой мигранти на наша територия и то без право на несъгласие. Това съобщи на конференция ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в централата на партията, предава novini.bg.
По думите ѝ кабинетът е претърпял неуспех и е отстъпил от позицията си, а със единодушието си да допусне приемането на безграничен брой мигранти заплашва и националната сигурност на страната.
За да илюстрира с обстоятелства думите си, водачът на Българска социалистическа партия сподели и цитира формален документ от решението на Съвета на Европейски Съюз, където тя уточни, че ясно е записано, че България е длъжна неотложно да одобри всички претенденти за леговище, за които България и Румъния носят отговорност.
„ Правителството излъга българския народ, тъй като имаме задължението да ги приемем до едномесечен период, без право на мнение по отношение на техния брой. Става въпрос най-много за бежанци от Сирия и Афганистан “, добави Нинова и подсети, че 72% от бежанските центрове у нас към този момент са запълнени.
Тя напомни и решение на Народното събрание от 2018-а година, което задължава държавното управление да не подписва двустранни съглашения за противоположното приемане на мигранти. По думите ѝ въпросно решение не е отмемено и към момента е в действие.
Искам да попитам тези така наречен евроатлантици дали почитат българската парламентарна република? Питам съответно господин Борисов, тъй като новите тогава не са били в Народното събрание. Но Борисов доста добре помни. Променил ли си е той решението по това мнение. Ето за какво ще желаяме чуване на премиера Денков и на външния министър Мария Габриел в Народното събрание. Искаме да знаем какво ще направи болшинството и какво пояснение ще дадат за това, че са нарушили решение на Народното събрание, добави Нинова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР