За последното денонощие в системата 112 са регистрирани 7 977

...
За последното денонощие в системата 112 са регистрирани 7 977
Коментари Харесай

Близо 8 000 сигнала са подадени на телефон 112 за последното денонощие

За последното денонощие в системата 112 са регистрирани 7 977 позвънявания на жители, от които 1 466 - от компетентността на полицията.

В резултат на осъществена бърза връзка от оператори на Дирекция „ Национална система 112 “, нощес към 21.00 часа планински спасители откриха изгубили се две шестнадесетгодишни момчета на Витоша. Два часа по-рано те алармират на телефон 112, че са изгубили ориентир. Благодарение на внедрената разширена мобилна локализация (Advanced mobile location – AML) младежите са открити за по-малко от два часа и превозени до хижа „ Алеко “, осведоми Българска национална телевизия.

Служителите на дирекцията неотложно предали и сигнал за примрял български жител в белгийския град Шарлероа, получен на телефон 112 в 06.16 ч. тази заран. Бил в тежко положение, откакто при рухване е блъснал главата си. Пострадалият съумява да се обади на сътрудник в България, който подава информацията на незабавния номер. Незабавно сигналът е предаден от Районен център 112 София на телефон 112 в Белгия, а от там - на Спешна здравна помощ за оказване на нужна и съответна помощ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР