За последното денонощие от коронавирус в Испания са починали над

...
За последното денонощие от коронавирус в Испания са починали над
Коментари Харесай

Шествието на смъртта в Испания, над 500 са умрели само за 24 часа, правят морга в дворец

За последното денонощие от ковид в Испания са умряли над 500 души, оповестиха от здравното министерство на страната. Броят на инфектираните с COVID-19 се е нараснал с 6 500.

Точният брой на умрелите е 514, прецизират от ведомството. Към момента коронавирусна зараза е открита при 39673 пациенти. Броят на жертвите към този момент е 2696 души.

По последни данни, 2600 пациенти са в тежко положение, а 3800 са оздравели.

Управляващите признават, че епидемията се популяризира доста по-бързо и обгръща доста повече региони, в сравнение с в Италия, отбелязва във вторник в. "Паис ".

Зимният замък в Мадрид ще се употребява като морга за запазване на тленните остатъци на умряли от ковид в испанската столица, които към този момент са към 1300 предадоха испанските медии, представени от bulgaros.ovh.

Областните управляващи на Мадрид оповестиха, че пързалката ще стартира да се употребява като морга в околните часове. Ръководството на пързалката, която е с повърхност 1800 кв. метра, е предложило на общинските управляващи да я употребяват за предпазване на умряли от вируса.

Кметството на Мадрид означи, че погребалните служби на града не могат да вземат телата на умряли от ковид по липса на защитни дрехи за чиновниците си.

Панаирното градче в Мадрид към този момент е превърнато в полева болница от 1500 кревати и при потребност може да одобри до 5500.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР