За последно 58-годишният Хауб е забелязан да кара извън пистите,

...
За последно 58-годишният Хауб е забелязан да кара извън пистите,
Коментари Харесай

Издирват германски милиардер, изчезнал в Алпите

За последно 58-годишният Хауб е видян да кара отвън пистите, след което не се върнал в хотела си, съобщи Ройтерс. По неофициални информации магнатът се качил на лифта за връх Клайн Матернхорн.

В издирването му вземат участие криминалисти от швейцарската и италианската полиции (Ски зоните на Цермат (Zermatt) и Червиния (Breuil-Cervinia) са свързани - б.р.).

Карл Хауб, чието семейство е едно от най-богатите в Германия, е основен изпълнителен шеф на компанията за търговия на дребно "Тенгелман ", която има веригите магазини ОБИ и КиК.

Швейцарската полиция в кантона Вале заяви, че избавителни екипи са ситуирани и от двете страни на швейцарско-италианската граница, а алпийската избавителна работа покрай град Аоста, Италия, разгласи, че търсенето продължава.

Говорителка на "Тенгелман " съобщи през днешния ден, че няма нови сведения къде е Хауб, а немският ежедневник "Ханделсблат " помести писмо на брат му Кристиан до чиновниците на компанията. В него той показва, че фамилията не е изгубило вяра и отбелязва, че Карл-Ериван е умел скиор и алпинист.

Карл-Ериван Хауб е от петото потомство на фамилията, почнало бизнеса си през 1867 година с импорт на кафе и чай. Баща му Ериван Хауб умря предишния месец в имението си в Уайоминг, Съединени американски щати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР