За последните три години са установени 1212 случая на неизправни

...
За последните три години са установени 1212 случая на неизправни
Коментари Харесай

Масово спират от движение шумни коли на пътя

За последните три години са открити 1212 случая на неизправни или изчезнали шумозаглушителни устройства на коли и мотоциклети на пътя.

Това показва министърът на вътрешните работи Калин Стоянов на депутатски въпрос по отношение на спрените от придвижване моторни транспортни средства поради звук.

От данните на Министерство на вътрешните работи излиза наяве, че през 2021 година са открити 150 такива автомобила, а през 2022 година – 218. Драстично обаче нарастват случаите през предходната година, когато са спрени четири пъти повече шумни моторни транспортни средства – 844 броя.

От данните е видно, че през последните три години доста нараства интензивността на реализираните от Министерство на вътрешните работи инспекции за този тип нарушавания на Закона за придвижването по пътищата, показва министър Стоянов.

Електронното връчване на актове и фишове към този момент работи

Той твърди, че контролът по техническа редовност на МПС, в това число и за звук над откритите правила, ще продължи да се ползва интензивно, за възстановяване спазването на условията, написани в закона.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР