За последните пет месеца цените на новопостроените жилища в Китай

...
За последните пет месеца цените на новопостроените жилища в Китай
Коментари Харесай

Леко поскъпване при новопостроените имоти в Китай

За последните пет месеца цените на новопостроените жилища в Китай през февруари са се повишили минимум. На процедура ограниченията, които държавното управление вкара преди две години за предотвратяване от образуването на заможен балон, дават мечтаните резултати.

Цените на новопостроените жилища, като се изключи държавните, са се повишили през февруари в 44 от общо 70 обсъждани града. За януари техният брой е бил 52, сочат данните на Националното статистическо бюро. Цената на жилищата се е намалила в 16 града, а в 10 не се регистрира смяна.

Ограничаването на повишаването на жилища пристигна откакто управляващите взеха решение да вложат оптимални старания за понижаване броя на спекулативните покупко-продажби с парцели. Националният национален конгрес на Китай към този момент преглежда законопроект за налог върху недвижимите парцели, а шефът на Централната банка още веднъж прикани за понижаване на ипотечната задлъжнялост на локалното население.

За година цените на жилищата в основни китайски градове спадна. В Шънджън цената за последните три тримесечия е спаднала с 0.6%, в Гуанджоу - с 0.4%, в Пекин - 0.3% и в Шанхай - с 0.2%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР