За последните месеци редица лансирани в битката с препарати са

...
За последните месеци редица лансирани в битката с препарати са
Коментари Харесай

Д-р Вълков: Ивермектин не помага за профилактика и не може да замести ваксинацията

" За последните месеци редица стартирани в борбата с препарати са изгубили своя приоритет и за някои дори е потвърдено, че могат да бъдат рискови за пациента ". Това уточни в студиото на " Лице в лице " по БТВ инфекционистът доктор Трифон Вълков.
“Препаратите ивермектин и хидроксихлорохин изгубиха своя приоритет. В огромна част от страните в Западна Европа не се регистрират никакви изгоди, даже освен това, в тези концентрации, които са посочили, даже биха упражнили съществени токсични резултати “, сподели доктор Трифон Вълков. “Има изследвания, които демонстрират, че използването на препарата ивермектин не е посочило основни резултати, той не оказва помощ за профилактика и не може по никакъв метод да замести имунизацията ", съобщи още той. “Проучванията досега изрично отхвърлят неговите изгоди при пациенти с потвърдена Коронавирус зараза “, означи той.
 Домусчиев може да не споделя на страната най-малко още няколко месеца дали Ивермектин работи против ковид Домусчиев може да не споделя на страната най-малко още няколко месеца дали " Ивермектин " работи против ковид
38% от възложителите/спонсорите не са докладвали резултатите от завършили клинични изпитвания (бел. ред. - на медицински препарати) в...
Според последните изследвания, преливането на кръвна плазма също няма значителен резултат върху оздравителния развой на пациентите с потвърден Коронавирус, уточни лекарят. Антибиотиците пък се включват, когато има потвърдена вторична вирусна зараза, напомни той.
“Кортикостероидите още през цялото време са утвърдени при лекуването на ковид, само че опитите на научната общественост да създаде противовирусен препарат още не престават “, уточни инфекционистът. Той заяви, че от през днешния ден в Германия е утвърден и към този момент са закупени дози моноклонални антитела – това, с което се лекуваше и Доналд Тръмп. Според други изследвания, може да се употребява и препарат, които блокира характерен клетъчен ензим, който вирусът употребява за личната си репликация. Ваксините са най-важната характерна профилактика против тази коронавирусна зараза, безапелационен бе доктор Трифон Вълков.
“Има единствено един-единствен вариант на ковид, това което в този момент следим са нови генетични линии, които са общо четири “, изясни в  инфекционистът. Разликата е в някои разновидности, които се селектираха в генома на вируса, добави лекарят. Според него новите генетични линии са по-заразни, само че досега няма нито едно изследване, че новата английска генетична линия, е по-смъртоносна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР